AEGEE-Amsterdam

AEGEE-Amsterdam is een studentenvereniging met twee kanten. Allereerst is AEGEE-Amsterdam een Europese reisvereniging met dus veel reisjes, zoals Liftweekenden, het Europees Leden Weekend en uitwisselingen. Daarnaast is het een gezellige lokale studentenvereniging met zo’n 400 leden, een wekelijkse borrel, feesten, een gala, barbecues, sportactiviteiten, culturele activiteiten en meer. AEGEE-Amsterdam kent GEEN ontgroening en al onze activiteiten zijn vrijblijvend. En dat allemaal voor slechts 50 euro per jaar!

Krijg jij niet genoeg van reizen? AEGEE is in Europa vertegenwoordigd in ruim 110 steden en al deze AEGEE-locals organiseren ook uitwisselingen, evenementen en Summer Universities waar je aan mee kan doen. Zo maak je vrienden in heel Europa! Ons netwerk bevat steden als Berlijn, Boekarest, Tartu, Izmir, Valencia en Tbilisi, maar ook in bijvoorbeeld Istanbul, Ljubljana, Rome, Las Palmas, Barcelona, Athene en vele andere steden vind je een AEGEE-local. Kortom; AEGEE is overal!  Wil je meer lezen over de Europese structuur van AEGEE, kijk dan onder het tabje ‘AEGEE-Europe’

De structuur

Bestuur

De vereniging wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester, Europa-coördinator en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van juli tot juli hun uiterste best om alles zo soepel, goedkoop en leuk mogelijk te laten verlopen. Het bestuur bestaat meestal uit vijf tot zeven personen.

Commissies

AEGEE-Amsterdam kent ook commissies, waardoor leden nóg actiever bij de vereniging betrokken kunnen zijn. In totaal zijn er 21 commissies die activiteiten organiseren, zoals de IntroCie, de FeestCie en de EuropaCie. Je vindt onder het tabje 'Commissies' een volledig overzicht van de commissies die AEGEE-Amsterdam rijk is. Ook zijn er een aantal ondersteunende organen voor het bestuur, zoals de KasCie en de JurisdictCie. Commissies en organen zijn een leuke manier om actief te worden bij de vereniging en veel nieuwe mensen te leren kennen.

Genootschappen

AEGEE-Amsterdam kent een aantal genootschappen. Dit zijn groepen van vrienden binnen de vereniging die je zou kunnen vergelijken met wat bij andere verenigingen ‘disputen’ worden genoemd. Het verschil is dat bij ons genootschappen ongedwongen en door iedereen op te richten zijn. Verder hebben ze geen ontgroening. Genootschappen organiseren ook activiteiten voor de vereniging, bijvoorbeeld een biercantus, wijnyoga of een themafeest. Vooral tijdens de introductieperiode worden er door allerlei genootschappen activiteiten georganiseerd.

Jaarclubs

Jaarclubs bij AEGEE-Amsterdam zijn groepen vrienden die in hetzelfde jaar lid zijn geworden van onze vereniging. Net als genootschappen kunnen zij activiteiten organiseren met elkaar of voor de vereniging, maar het verschil is dus dat genootschappen bestaan uit meerdere jaarlagen en jaarclubs uit één jaarlaag. Niet alleen als eerstejaars kan je een jaarclub oprichten, maar ook als ouderejaars. Jaarclubs zijn een leuke manier om nog meer mensen te leren kennen bij AEGEE.

Activiteiten

Borrel

Borrel

Elke dinsdag borrelen wij in Het Feest van Ome Jan!, van 21:00 tot 01:00 uur. Hier kun je gezellig een drankje drinken, een praatje maken met je medeleden en je uitleven op de muziek. Ook zijn er door het jaar heen een aantal borrels met een thema zoals de Paarse borrel, de Valentijnsborrel en de Kerstborrel.

Ledenweekenden

Ledenweekenden

Tijdens het Introweekend wordt er van alles over AEGEE verteld en krijg je de kans de vereniging goed te leren kennen. Uiteraard is er elke avond een feestje dat vaak tot diep in de nacht doorgaat. Op het Algemeen Ledenweekend gaat het er iets relaxter aan toe. Spelletjes, wijn, bier, muziek en veel gezelligheid zijn op beide weekenden natuurlijk aanwezig.

Feesten

Feesten

Door het jaar heen organiseert de FeestCie verschillende feesten waarbij je helemaal los kunt gaan. De meest creatieve thema’s komen voorbij: dat kun je wel aan deze commissie overlaten. Het hoogtepunt van het feestjaar is de befaamde en beruchte Kinky Party.

Liftwedstrijden

Liftwedstrijden

Twee keer per jaar organiseren wij een liftwedstrijd naar een ver oord. Je vormt een koppel met iemand van het andere geslacht en gaat de strijd aan met andere koppels om als eerste aan te komen. Eenmaal ter plaatse (de één wat eerder dan de ander) verblijven we met zijn allen in een hostel en maken we er een mooi weekendje van!

Wintersport

Wintersport

Elk jaar, meestal in februari, vertrekken wij met een bus vol richting de Alpen om te genieten van een geweldige wintersportreis – natuurlijk voor een studentenprijs! Geniet van de mooie sneeuw, maak spectaculaire afdalingen en ga vooral ook gezellig après-skiën.

Gala

Gala

Elk jaar vindt er op wisselende locaties een gala plaats; zo was er recentelijk zelfs een gala op een boot. Elk jaar weer wordt er een stijlvol feestje van gebouwd. Eén van de beste feesten van het jaar!

Diners en kookworkshops

Diners en kookworkshops

Meerdere keren per jaar bereidt de KookCie voor ons heerlijke diners van 3, 4 of soms wel 5 gangen en dat voor een studentenprijs. Zo hebben we een jaarlijks kerstdiner en valentijnsdiner en wordt er ook regelmatig gekookt voor de borrel. Verder worden er ook workshops georganiseerd, bijvoorbeeld om zelf sushi of pasta te maken.

Surfen

Surfen

Er worden ook sportieve activiteiten georganiseerd, zoals surfen, floatfit, samen naar een trampolinepark, een jaarlijks zeilweekend, een dagje klimbos of kayakken door de grachten. De activiteiten zijn zo afwisselend dat je steeds weer wat nieuws kan proberen.

Kerstmarkt

Kerstmarkt

Een dagje met de bus naar een kerstmarkt in Duitsland en daar rondstruinen tussen alle kraampjes tot je geen glühwein meer kan zien. Deze activiteit werd spontaan bedacht door de ActCie en is nu niet meer weg te denken.