Translate »

Uitwisseling AEGEE-Riga

Door Anne van Hulten

14 januari 2017, de wekker staat al vroeg. Vandaag vliegen we met AEGEE Amsterdam naar Riga. Tijdens de landing zagen we overal al sneeuw liggen. Letland leek van boven op een winter wonderland. De 2 meisjes van AEGEE Riga (Laima en Anete) stonden bij de bushalte op ons te wachten. We hebben eventjes kennis gemaakt en toen brachten ze ons naar het hostel. Vervolgens hebben we met z’n allen ergens geluncht. ’s Avonds gingen we op pubcrawl in drie groepjes, met alle drie de groepjes een begeleider van AEGEE Riga. Dit waren gelijk alle leden van AEGEE Riga, want deze bestaat maar uit drie leden. We kregen opdrachten voor verschillende kroegen, en in de laatste club waren we met alle drie de groepjes weer bij elkaar. De volgende dag zijn we met iedereen naar het museum of National History geweest. In dit museum waren veel verschillende dingen te zien. Van klederdracht van vroeger, tot munten van twee jaar geleden. De geschiedenis van Letland was hier uitgebreid beschreven, alleen jammer dat het grootste gedeelte van alles dan ook in het Lets of Russisch geschreven was..

Na het museum zijn we een city tour gaan doen. We kregen een blaadje mee met de route en een blaadje mee met de opdrachten. Bij mooie en oude gebouwen op de route hebben we verschillende opdrachten gedaan, zoals een liedje zingen voor het Opera House, of Yoga doen voor het Central Station. De city tour eindigde voor de National Library. Hier kregen we een quiz over feiten en weetje van Riga en Letland. Erna zijn we met z’n allen gaan eten in een leuk Lets restaurant; Folkklub Ala Pagrab. Na het avondeten begon de European Night. Wij hadden speculaasjes, dropjes, stroopwafels, schrobbelaer en oranjebitter meegenomen. De Letse meisjes hadden een hoop zoete koekjes en snoepjes meegenomen die in Letland gemaakt worden. Ook hadden ze een speciale soort drank meegenomen die men daar vroeger altijd in de thee deed wanneer je ziek was. We hebben allemaal dingen vertelt over onze hapjes en drankjes, en zij hebben dit ook gedaan. Hierna hebben we met z’n allen gekletst en alles geproefd. Op maandag zijn we naar Jurmala gegaan. Dit is een stadje aan het bos en aan het strand. Door de sneeuw was het uitzicht in het bos echt super mooi! Ook op het strand lag veel sneeuw. Deeltjes van de zee leken wel bevroren! Terug in het hostel hebben we afscheid genomen van  Laima en Anete en wie weet zien we ze ooit in Amsterdam en kunnen we net zulke leuke dagen voor hun organiseren.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie