Translate »

Sziget op een sziget in Boedapest!

Geschreven door Mandy Wierda

 

Afgelopen zomervakantie was natuurlijk een van Europa’s grootste festivals weer van start gegaan. Van 7 tot 13 augustus was er in Boedapest op Sziget (sziget betekend eiland en het festival is ook op een eiland hehe) weer van alles te beleven. Op dit leuke eiland waren ook een aantal AEGEE-Amsterdammertjes aanwezig! Wat deze leuke mensen allemaal hebben beleefd dat kun je hier lezen

 

Een aantal AEGEE’ers bevond zich deze zomer op een eiland. Nee, niet op Terschelling, maar op Sziget! Overgehaald door deze twee enthousiastelingen (lees; Pascal en Nelleke) dacht ik als eerste-jaars-nog-geen-maand-lid lid, dat het een goed idee was een ticket te kopen & met een stel AEGEE’ers mee te gaan die je net een maand kent – en geloof me – dat was en is altijd een goed idee! 

We waren bepakt met enorm veel zooi, van waterspuiten tot glitters om alles mee te bedekken. Na 1 dag Sziget was je niet enkel bedekt met glitters, maar ook met zand, heel veel zand. Ons tentenkamp werd later door nog meer AEGEE’ers vergezelt, namelijk Bruno en Jochem! Gedecoreerd met een flamingo matje waren we toch echt gesetteld.

Sziget was een opstapeling van intense blijdschap. Overal waar je liep kon je iets anders bewonderen. Van artiesten tot aan kunst, van luchtkussens tot aan eettentjes en van NGO’s tot aan Pedro de Plotplant; ons eigen geplante klimopje in de gezamenlijke “tuin”.  Aangezien Pascal en Nelleke al vanaf AEGEE’s af-aan gefocussed zijn op punten, gingen we meteen stempels verzamelen: een volle stempelkaart betekende namelijk een cadeautje! En ofcourse hebben we die dan ook bemachtigd (voor de geïnteresseerden: het was een bamboe drinkbeker). Tijdens Sziget hebben we kunnen genieten van optreden van Maclemore, the 1975, twenty one pilots, the Foo Fighters en nog veel meer! Wist je dat Bruno zijn twee ongeboren zonen en zijn maagdelijkheid aan the 1975 wil geven 😉? Sziget is vrij druk en soms kun je elkaar een beetje lastig vinden. Hiervoor kun je ons voorbeeld nemen en je hand als een soort zoekende eend in de lucht voortbewegen. Maar als iedereen op Sizget dit blijkt te doen is het toch echt onoverzichtelijk, vandaar dat ons handsignaal uiteindelijk is geëvolueerd tot een mismaakte demogorgon.  Hiervoor hoef je de eend enkel uit te klappen en een naar geluid te maken. 

Pascal had het plan geopperd om een nacht door te halen en dan direct naar het badhuis te gaan, dit vonden wij een mega goed idee! Maar uiteindelijk zijn de twee oma’s (ik en Nelleke) toch eerder op bed gegaan: het badhuis was wel amazing though! Legend tells, dat Pascal nog steeds een perfect scheve handdoekstreep op zijn schouders heeft staan. Een streep die vergelijkbaar was met het dragen van een off-the-shoulder top in de zon. Ook hebben we AEGEE-Budapest ontmoet op Sziget: ze hebben daar namelijk ieder jaar een informatietentje staan! 

Sziget was uiteindelijk mega geslaagd & we hebben het allemaal super naar onze zin gehad! We hebben heerlijk afgesloten door uit eten te gaan en een ijsje te halen bij wat ecohuftertjes. Dus twijfel je om naar Sziget te gaan volgend jaar? Dan moet je dit zeker doen! De optredens zijn top en de inside jokes, vage verhalen en avonturen die je eraan overhoudt zijn nog veel leuker!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie