Translate Ā»

SUggestie over de SU (ga ook mee!)

Toen mij werd gevraagd een blogpost te schrijven over de SU, leek me dat heel leuk, maar ook een beetje moeilijk. Als sjaars die lid is geworden in een jaar waarin de meest internationale studentenvereniging gedwongen was activiteiten te organiseren in studentenkamers achter de laptop, heb ik nog niet echt meekregen hoe het is om met AEGEE naar het buitenland te gaan. Of hoe het Ć¼berhaupt ooit was om echt door leden omringd te worden. (De Brasil Bar is voorlopig niet meer dan een mythe.) Van mijn mede-commissiegenoten heb ik echter wel begrepen dat de Summer Universities van AEGEE iets zijn om niet te missen (en dat het ā€˜Universityā€™-gedeelte niet als een niet al te intensieve en serieuze zomercursus moet worden opgevat). Aangezien de inschrijvingen maandag gestart zijn, was dat een goede reden om nader op onderzoek uit te gaan.

Door Katja van Rooten

Nu werd de zoektocht vergemakkelijkt dankzij de eeuwig sublieme Europa-coƶrdinator, die vorige week een mail rondstuurde met daarin namen van SUā€™s en plaatsen waar ze gehouden worden. Voor meer informatie werd verwezen naar de website van MyAEGEE. Een korte blik op de site leerde dat er na maandag helaas al wat reizen gesloten waren, maar er is op het moment van schrijven nog plek bij welgeteld zeventien SUā€™s, verspreid over het hele continent. Ik zal er een paar uitlichten om een idee te geven van het aanbod en om de mede-sjaarzen een beeld te geven van wat een Summer University van AEGEE nou eigenlijk inhoudt.

Voor wie niet naar het buitenland wil dit jaar (als het tegenzit met Hugoā€™s prikkenfestijn wij allemaal dus) is er een mooie samenwerking tussen AEGEE-Amsterdam en AEGEE-Eindhoven. Het Songfestival begint komende week in Rotterdam, maar in juli kan je dankzij de Nederlandse locals nog meer leren over de rijkdom van diversiteit en heel, heel erge guilty pleasures zingen. Voor nog meer bijzondere zang kun je terecht in MoldaviĆ«, in de hoofdstad Chişinău om precies te zijn. Hier komt O-Zone vandaan, de gekke boys van het vliegtuig en het Ma-i-a hi Ma-i-a hu dat maar niet uit je kop gaat als je het eenmaal hoort. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat de Moldavische wijn absoluut het proberen waard is om deze augustus te ontdekken.

Als je je Duits-skills wilt verbeteren kun je heil zoeken in Aken (Jawohl!) waar je ook nog allemaal cultuur kunt snuiven. AEGEE-Enschede en -Utrecht organiseren samen met Heidelberg workshops om het duurzame vuur in je aan te wakkeren. Ook in Izmir (Turkije) en Brescia (ItaliĆ«) ben je goed bezig voor de planeet, waar je workshops kunt volgen over duurzaamheid en met een kajak een berg gaat bevrijden van afval.  Het is natuurlijk niet alleen afzien daar hoor, je kan op beide plaatsen ook aan wijnproeverijen meedoen.

De wijn is sowieso goed vertegenwoordigd: bij de SU op de Balkan ā€“ Novi Sad & Beograd in ServiĆ« ā€“ staat het zuipen ook op het programma. De dansworkshops komen dan vanzelf wel goed. Ontdek mythes in Istanbul, Athene en Tallinn en verken noord-ItaliĆ« (Florence! VenetiĆ«!).

Kortom: er is keuze zat om deze zomer nieuwe plaatsen en mensen te leren kennen in alle uithoeken van Europa nu we er hopelijk eindelijk weer op uit mogen trekken. Dus grijp die kan en schrijf je nu nog in voor de SU!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie