Translate »

Spetters en Spanning

In Juni heeft er een heftige strijd plaatsgevonden: de WaterWars van FOCUS: Hocus FOCUS Pilates Plas. Tijdens deze strijd zijn er veel mensen gevallen. Daarnaast waren er ook personen die zich behendig door de hele stad verplaatste zonder door de mede-strijders gezien te worden. Eén van deze sneaky behendige strijders was Yannick. In deze blog kun je lezen hoe Yannick zijn targets heeft benaderd en zijn relatie in gevaar heeft gebracht.

 

Geschreven door Yannick de Wit

 

Na meer dan anderhalf jaar gewacht te hebben, mocht ik me eindelijk weer wagen aan de meest epische strijd die AEGEE ooit gekend heeft: Waterwars. Voor degenen die onder een steen geleefd hebben: drie weken lang moesten wij target na target natspuiten, om zo de meeste kils te behalen. Drie weken lang heb ik in pure angst geleefd. Rillend lag ik in mijn bed met de gedachte dat Bruno misschien met zijn gniepige oogjes door mijn raam stond te gluren. Door de hoofdingang naar buiten? Vergeet het maar! Dat is levensgevaarlijk. En ik was natuurlijk altijd met een waterpistool op pad, wat bij 10 graden Celsius en onweer toch wel wat vreemde blikken veroorzaakte.

Maar ik kon niet alleen in angst blijven leven. Ik moest ook op pad, want zonder kills kan je niet winnen. Helaas bleek mijn target niet geregeld in Amsterdam te komen en was ik ook te lui om een bedevaart richting Lelystad in te plannen. Gelukkig was hij na vier dagen uitgeschakeld en ging ik eindelijk op jacht. Mandy. Een waardig tegenstander, maar zij had een grote fout gemaakt door Jim op de meest laffe wijze in zijn nek te schieten op zijn eigen verjaardagsfeestje! Deze verachtelijke rotstreek jegens het meest malse genootschap der AEGEE-Amsterdam kon ik natuurlijk niet onbestraft laten en dus sloegen Jim en ik de handen ineen. Wij bedachten een sluwe list en lokten Mandy met een camerastatief als aas buiten CREA. Kill nummer één was binnen. Don’t mess with Jim.

Als volgende stond Marnix op de lijst. Via Jim en Mandy had ik al wat info, maar uiteindelijk bleek een simpel facebookberichtje genoeg om hem de tent uit te lokken. Al snel had ik met hem afgesproken in de stad voor een drankje. Helaas wist hij niet dat het enige vocht dat hem zou bereiken, een keiharde straal op zijn muil zou zijn.

Mijn volgende target deed mijn hart een beetje breken toen ik het slechte nieuws kreeg. Ik moest mijn bloedeigen vriendin vermoorden. Oh wat een wreed nootlot. ‘Death lies on her, like an untimely frost. Upon the sweetest flower of all the field’ – Shakespeare (2019). Ik heb lang liggen wikken en wegen over de beste manier om mijn geliefde van het leven te beroven, maar uiteindelijk besloot ik haar `s ochtends nat te spuiten. Verrassend genoeg was ze niet geamuseerd. Wij zijn nog zoekende naar een goede relatietherapeut dus please let me know.

Als vierde was Lenny aan de beurt. Voorzichtig stapte hij mijn huis binnen voor de KasCie meeting, Als de goede gastheer die ik ben, bood ik hem een lekker glaasje water aan. Dit glaasje belandde vervolgens geheel per ongeluk in zijn gezicht. Oeps. Het volgende target was Nina. Door een nietsvermoedend huisgenootje werd ik binnen gelaten om haar een cadeautje te geven. Al huppelend ging Nina door de gang waar een ‘pakketje’ op haar zou wachten. Helaas.

Ten slotte kreeg ik Arnold, maar hij was een geduchte tegenstander. De rit naar zeilweekend was geen succes. Ook de rit naar huis had ik geen geluk. Uiteindelijk wist ik hem nat te maken op een gezellig huisfeestje, maar een glas water bleek niet te tellen, en vervolgens moest ook ik het onderspit delven in deze hevige strijd na een fikse spuit van Arnolds pistool. Gelukkig waren de vijf kills genoeg voor de hoofdprijs, maar het was een waardige strijd. Ik heb enorm genoten dit jaar en zal ook volgende keer weer graag iedereen natspuiten!

 

Zie hier hoe hij meedogenloos zijn vriendin (MIJ DUS GODVERDOMME) neer heeft geknald in bed: https://www.facebook.com/yannick.dewit.1/videos/2623149034363195/

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie