Translate »

Skiën en snowboarden in La Foux d’Allos

Inmiddels is iedereen een beetje aan het bijkomen van al het skiën of boarden en de après-ski. Acht dagen op de piste en twee lange busreizen is tijd zat voor mooie avonturen… Lees het nu in deze blog!

De status van iedereen op vrijdag 1 februari 18:00: energiek, vrolijk en enthousiast. De SkiCie was er helemaal klaar voor en deelde de fel roze truien uit, inclusief de beruchte fuck-it list, waar iedereen de rest van de reis voor zou strijden.

We deelden de bus met een heel gezellig (lees: katjelam) mannendispuut uit Delft. Bij binnenkomst viel ons al meteen op dat ze een wel heel bijzondere kledingstijl hadden. Veel van hen droegen namelijk een bontjas. De daaropvolgende 9 dagen refereerden we dan ook wel naar ze als ‘de bontjassen’. Ook was er een heuse bus bingo, dus tijgerden we door de gangpaden en tekenden we snorretjes op mensen in dromenland. Hoe verder we de bergen inreden, hoe meer sneeuw er op de bomen lag, maar hoe chagrijniger Jacco -doe alles heel erg rustig aan- de buschauffeur werd.

 

“Voor de mensen die gaan slapen: welterusten en voor de mensen die niet kunnen slapen: succes.” – Jacco

 

Toen we eenmaal aankwamen in La Foux d’Allos gingen een aantal fanatiekelingen meteen de piste op, maar de rest dook de bar in voor een aantal biertjes. De dag erna kon het feest echt beginnen en was iedereen heerlijk over de sneeuw aan het roetsjen. ‘S avonds hadden we een ‘Tour des Chambres’ georganiseerd, dus werden er de hele avond drankspelletjes gespeeld. De spanningen liepen hoog op tijdens kamelenrace en ins en outs werden besproken met Picolo.

Het grote voordeel aan wintersport? Je hebt veel minder katers door alle frisse berglucht en het vele skiën of boarden! Dat betekent dat je alleen maar harder kan gaan tijdens de feestjes in de lokale bar l’Etoile (door sommigen ook wel ‘het toilet’ of ‘de ster’ genoemd). De SkiCie had daar samen met twee verenigingen uit Delft een feest georganiseerd met het thema ‘Obnoxious Onesies & Naughty Nightwear’, waar het gebruikelijke lijstje op de arm natuurlijk niet kon ontbreken.

De rest van de week was gevuld met sneeuwballen, kaasfondue en de ski-adtlon. Op de laatste dag was het tijd voor een gezamenlijke afdaling en gratis bier bij de après-ski om de week goed af te sluiten.

Helaas was het daarna weer tijd om met de bontjasjes de bus in te duiken en hoefden we nog maar een ding te doen: dromen over die prachtige wintersport van 2020.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie