Translate Ā»

Sinterkerstdiner

Met jullie eigen kerstdiner nog maar net achter de kiezen geeft Rianne een kleine throwback naar het kerstdiner van 13 december! Hoe was het om als eerstejaars die net in de KookCie zit om dit stressvolle, maar zeer lekkere, evenement te organiseren?

Geschreven door Rianne Snik

Als een van de newbieā€™s mocht ik mijn tijd bij de KookCie aftrappen met een van de meest stressvolle evenementen van het jaar: het Sinterkerstdiner. De vergaderingen gingen nagenoeg vlekkeloos en werden nog beter gemaakt door heerlijke taarten. We waren er helemaal klaar voor! Op het laatste moment was er nog wat stress, de decoratie moest nog gehaald worden en ik kreeg die taak. Helaas gingen alleen al de tafelkleden het gehele decoratiebudget kosten dus kwam Luna op het geniale idee om inpakpapier op de tafels te gebruiken.

Na op de dag van het diner zelf nog de hele stad af te hebben gefietst op zoek naar carpaccio en decoratiemateriaal kwam ik aan op locatie, waar iedereen onder leiding van Luna al druk aan het koken was. Ondanks dat SSRA een uur te laat de deur open kwam doen lagen we perfect op schema, wederom weer doordat Luna het tempo er goed in hield bij ons. Een uur voor aanvang van het diner begonnen we met decoreren en al zeg ik het zelf, het was prachtig geworden. Gelukkig vond niemand het erg om even op de gang te wachten tot we klaar waren en zag iedereen er prachtig uit.

Ondanks de brandwerende spray die we overal hadden gespoten ontstond er een klein brandje, maar dankzij het doortastende optreden van brandweerman Jasper fikte het gebouw gelukkig niet af. Koken voor 70 man is natuurlijk altijd stressvol, maar de kersverse KookCie was met behulp van het bestuur een goed geoliede machine. Iedereen zette zich voor 100% in en dat was ook te proeven aan de gerechten! De sfeer zat er goed in, zowel in de keuken als in de zaal. Gelukkig kon de KookCie tussendoor ook gezellig in de zaal zitten, dus kon ik lekker bij mijn preitjes chillen.

De avond werd afgesloten met gezellig arm in arm kerstliedjes brullen en als laatste natuurlijk de hele locatie opruimen en schoonmaken, extreem vermoeiend maar ook hier kwam gelukkig een einde aan. We zijn heel blij hoe de avond is verlopen en dankzij het harde werk van Luna, de rest van de KookCie, het bestuur en het kookteam hebben we een heerlijk diner voor jullie neer kunnen zetten!

Namens de KookCie wens ik jullie fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie