Sinterkerstdiner
Met jullie eigen kerstdiner nog maar net achter de kiezen geeft Rianne een kleine throwback naar het kerstdiner van 13 december! Hoe was het om als eerstejaars die net in de KookCie zit om dit stressvolle, maar zeer lekkere, evenement te organiseren?
Geschreven door Rianne Snik
Als een van de newbie’s mocht ik mijn tijd bij de KookCie aftrappen met een van de meest stressvolle evenementen van het jaar: het Sinterkerstdiner. De vergaderingen gingen nagenoeg vlekkeloos en werden nog beter gemaakt door heerlijke taarten. We waren er helemaal klaar voor! Op het laatste moment was er nog wat stress, de decoratie moest nog gehaald worden en ik kreeg die taak. Helaas gingen alleen al de tafelkleden het gehele decoratiebudget kosten dus kwam Luna op het geniale idee om inpakpapier op de tafels te gebruiken.
Na op de dag van het diner zelf nog de hele stad af te hebben gefietst op zoek naar carpaccio en decoratiemateriaal kwam ik aan op locatie, waar iedereen onder leiding van Luna al druk aan het koken was. Ondanks dat SSRA een uur te laat de deur open kwam doen lagen we perfect op schema, wederom weer doordat Luna het tempo er goed in hield bij ons. Een uur voor aanvang van het diner begonnen we met decoreren en al zeg ik het zelf, het was prachtig geworden. Gelukkig vond niemand het erg om even op de gang te wachten tot we klaar waren en zag iedereen er prachtig uit.
Ondanks de brandwerende spray die we overal hadden gespoten ontstond er een klein brandje, maar dankzij het doortastende optreden van brandweerman Jasper fikte het gebouw gelukkig niet af. Koken voor 70 man is natuurlijk altijd stressvol, maar de kersverse KookCie was met behulp van het bestuur een goed geoliede machine. Iedereen zette zich voor 100% in en dat was ook te proeven aan de gerechten! De sfeer zat er goed in, zowel in de keuken als in de zaal. Gelukkig kon de KookCie tussendoor ook gezellig in de zaal zitten, dus kon ik lekker bij mijn preitjes chillen.
De avond werd afgesloten met gezellig arm in arm kerstliedjes brullen en als laatste natuurlijk de hele locatie opruimen en schoonmaken, extreem vermoeiend maar ook hier kwam gelukkig een einde aan. We zijn heel blij hoe de avond is verlopen en dankzij het harde werk van Luna, de rest van de KookCie, het bestuur en het kookteam hebben we een heerlijk diner voor jullie neer kunnen zetten!
Namens de KookCie wens ik jullie fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!