Translate Ā»

Rakija, Kuna’s en nog veel meer

Op vrijdag 8 januari was het zover, wij vertrokken met een groep AEGEE-Amsterdammers richting Kroatiƫ. Zodra je denkt aan Kroatiƫ, denk je vast aan die mooie kust, heerlijke zon/ warme temperaturen. Maar niets was minder waar. Het vliegtuig uitgestapt, kwamen we terecht in een Winterwonderland. Overal lag sneeuw en al snel was het tijd om de handschoenen aan te trekken en de mutsen op te zetten want de temperatuur lag onder het vriespunt!

Op vrijdag 8 januari was het zover, wij vertrokken met een groep vrouwelijke AEGEE-Amsterdammers richting Kroatiƫ. Zodra je denkt aan Kroatiƫ, denk je vast aan die mooie kust, heerlijke zon/ warme temperaturen. Maar niets was minder waar. Het vliegtuig uitgestapt, kwamen we terecht in een Winterwonderland. Overal lag sneeuw en al snel was het tijd om de handschoenen aan te trekken en de mutsen op te zetten want de temperatuur lag onder het vriespunt!
Tijdens het weekend werden we gehost door AEGEE-Zagreb. Ook hadden ze een mooi en vol programma voor ons in gedachten.Ā We begonnen met Ice Breaking Games, daarna gingen we de Advent tour doen, wandelen langs leuke kerst/winter kraampjes. Ik heb inwoners van een stad nog nooit zo trots horen vertellen dat hun stad eerste was geworden in de wedstrijd om de beste Kerstmarkt van Europa;) Hierna kwamen we terecht in Giraffe, een kroeg met zeer goedkope drank. We eindigden natuurlijk in een club. Daar bleek alweer snel het verschil tussen Kroaten en AEGEE-Amsterdammers, dus het verschil tussen wel en niet los gaan!
Voor uitslapen of brak zijn was geen tijd. Zaterdag om 10 uur stonden we weer op het plein om te verzamelen. We begonnen de dag met een 3 uur durende treasure hunt; een spel in de stad met opdrachten. Naast dat je lekker bezig en veel fotoā€™s moest maken, leerde je de stad snel kennen. Na de lunch was het tijd voor een ā€œCroatian-Dutch language and cultural exchange workshopā€. Na een presentatie en een quiz was het tijd om ook een paar woordjes te leren. Natuurlijk gaven ook wij een kleine presentatie en leerde ze onder andere was ā€œlekkerā€ betekende.Ā S’avonds stond er een kroegentocht op het programma. Om het kort samen te vatten; (gekke) opdrachten doen en het antwoord op elke vraag was natuurlijk Rakija! Ook deze avond eindigden we weer een clubā€¦.
Ook zondag was er amper tijd om uit te slapen. Op het programma stonden twee leuke musea; Museum of Broken Relationships and Museum of illusions. Vooral dit laatste is een aanrader om te bezoeken met een kater;) Verder bestond het programma uit een citytour, een bezoek aan een uitzichtpunt, schaatsen en natuurlijk als afsluiter een kroeg.Ā Maandag was het tijd om de laatste Kunaā€™s op te maken, het geldeenheid van KroatiĆ«. Na een ochtendje vrije tijd was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de Zagreb šŸ™

AEGEE-Zagreb, See you somewhere in Europe in Amsterdam!

 

Zagreb

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie