Translate »

AEGEE-Amsterdam

Dé Europese studentenvereniging van Amsterdam

Al meer dan 35 jaar is AEGEE-Amsterdam de gezellige en veelzijdige studentenvereniging van Amsterdam. Wij bieden zowel het bruisende Amsterdamse studentenleven, als allerlei grenzeloze activiteiten in vele Europese studentensteden. AEGEE-Amsterdam kent geen ontgroening of verplichtingen, maar wel ontzettend gezellige introductieweken! In september bestaat deze introductieperiode uit avonden gevuld met activiteiten zoals feesten, uitstapjes, etentjes, spelletjesavonden en nog veel meer!

Na de introductieperiode stopt de pret niet: gemiddeld worden er twee activiteiten per week georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. We bieden jou onder andere gezellige wekelijkse borrels, avontuurlijke liftwedstrijden, een spectaculaire wintersportreis, verschillende feesten, interessante uitwisselingen, een chique gala en, niet te vergeten, de beruchte Kinky-party. 

Daarnaast maakt AEGEE-Amsterdam onderdeel uit van een Europees netwerk van ongeveer 160 studentensteden met ongeveer 13.000 verbonden studenten. Dit betekent dat je niet alleen in Amsterdam aan allerlei gezellige activiteiten kunt deelnemen, maar dat je ook de leukste reizen kunt maken om alle hoeken van Europa te ontdekken. Aangezien we zowel actief zijn in Amsterdam als door heel Europa, worden er het hele studiejaar door een groot aantal activiteiten georganiseerd in binnen- en buitenland. Lid worden bij AEGEE betekent dan ook een enorme verbreding van jouw studententijd!

Interesse?

Lid worden van AEGEE?

Denk je dat AEGEE wat voor jou is en wil je lid worden?
Vul dan het inschrijfformulier in en stuur het op naar:

AEGEE-Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

Je kunt het ingevulde formulier ook inscannen en opsturen naar office@aegee-amsterdam.nl.

Of schrijf je in op de borrel!

... of kijk nog even verder op onze site!

Borrels

Elke dinsdagavond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 20:00 uur en gaat door tot 02:00 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2023 | Created by WebCie