Translate Ā»

Portugees horrorverhaal

Door Catarina Guimaraes

Toen ik klein was, ik denk 5 of 6, had mijn familie een boerderij in Portugal waar wij elke zomer heengingen om te genieten van het mooie weer en de prachtige uitzichten. De boerderij heet pico tinho, dit betekent kleine heuvel (het zat op een kleine heuvel, niet heel geĆÆnspireerd dus). Dit was altijd mijn lievelingsplek om heen te gaan, het huis was namelijk zo groot dat je er super leuk in kon spelen! Het land eromheen was ook altijd de highlight, bij aankomst moet je een lang weggetje op die eerst door een bos gaat, daarna de wijngaarden en uiteindelijk ben je bij het huis. Ik mocht er nooit alleen spelen doordat er soms honden waren, stiekem deed ik het toch af en toe en nam ik een stok mee om mezelf te beschermen #badass.

Ik zou uren over de boerderij kunnen praten maar jullie willen natuurlijk alleen het horror gedeelte horen.Ā Ik was met mijn moeder en zus, die 11 of 12 was, wat eerder naar de boerderij gegaan dan mijn vader. Mijn zus en ik sliepen in dezelfde kamer in een tweepersoonsbed en mijn moeder sliep een paar deuren verder. Boven het bed van mijn zus en mij hing een kunstwerk van maria, het was van ijzeren draden gemaakt dus het bedekte niet de hele muur (je kon er op meeste plekken doorheen kijken, belangrijk puntje voor het verhaal). Het huis was natuurlijk heel oud en aangezien we er alleen in de zomer heen gingen was het een beetje in slechte staat.

Mijn zus en ik gingen slapen de eerste nacht, ik was gelijk in een diepe slaap gevallen maar mijn zus niet. Zij werd wakker om een uur of 12 van een hard gebonk. Het was heel ritmisch en het werd steeds harder. Mijn zus was natuurlijk doodsbang, ze probeerde mijn moeder te bellen maar die was knock out in haar kamer. Mijn zus dacht dat er inbrekers waren en haar eerste reactie was de ongeladen luchtbuks van de kast te halen en klaar te zitten bij de deur om zichzelf en mij te beschermen. Ook had ze een zaklamp gepakt voor het geval dat, deze scheen ze om de kamer heen en toen ze op het maria kunstwerk richtte zag ze dat het aan het huilen was. Dus nu waren het geen inbrekers maar een demoon of zoiets. Wat doe je dan? Heel hard huilen en geen geluid durven te maken.

Op een gegeven moment werd mijn moeder ook wakker van het geluid en is gaan kijken wat er aan de hand was. Gelukkig was het geen demoon, blijkbaar was er een pijp gesprongen en was de trap helemaal ondergelopen. Door de manier dat het tegen de deur aan stroomde hoorde je het ritmische gebonk. Daarnaast druipte het door het plafond langs de muren, vandaar de huilende maria. Ik kwam hier unscathed uit doordat mijn zus me ging beschermen van het ā€œdemoonā€ maar het is wel een van mijn lievelingsverhalen van toen ik klein was. Als laatste wil ik dat jullie even genieten van dit super creepy foto van mij en mn zus. Byeeeeeeee

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie