Translate Ā»

Over hardlopen en verrassingen

Door Nini Pieters

Nu het nieuwe bestuur is verkozen, blikken we met Nini even terug naar haar eerste evenement als bestuurslid: de Batavierenrace! Leuke flashbacks en wijze lessen voor het nieuwe bestuur lees je nu hier op de blog.

Als er Ć©Ć©n ding is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel hardlopen. Jullie kunnen je dus mijn onmetelijke vreugde voorstellen toen ik hoorde dat het eerste evenement in ons bestuursjaar de (in)fameuse Batavierenrace was. Deze 175 km Estafetteloop van Nijmegen naar Enschede wordt in teams gerend, en als competitieve AEGEE-Amsterdam zijnde konden we het natuurlijk niet laten om van andere studentenverenigingen en AEGEE locals te winnen. Gewonnen hebben we helaas niet (dat maar 2 van de 25 mensen Ć¼berhaupt hadden getraind kan hieraan bijgedragen hebben); maar toch was dit groots sportevenement voor mij een persoonlijke overwinning en een belangrijke les.

Als kersvers bestuur voelde ik me namelijk een beetje verplicht om het team van AEGEE-Amsterdam te versterken, ook al was ik op mijn dertiende zo ongeveer de atletiekclub uitgestuurd omdat ik er zo weinig van bakte. In de magere voorbereidingstijd van twee weken ben ik twee keer gaan trainen, en eigenlijk vond ik zelf dat het zo slecht niet ging. Hoewel ik een nog steeds tegen het rennen opzag, merkte ik dat de Batalucentenrace (ik heb de naam niet bedacht..) mij nieuwe motivatie gaf om mijzelf uit te dagen. Uiteindelijk heb ik de kortste afstand van 3.6 km opgeƫist en mijn fiets-begeleider en bestuursgenoot Pascal behoorlijk uitgescholden tijdens mijn beurt, maar ik heb het (binnen een best aantoonbare tijd) gehaald.

Achteraf moet ik toegeven dat de Batavierenrace eigenlijk een ontzettend leuk studentenevenement is, en zeker veel meer dan een beetje hardlopen. Iedereen zit samen op een grote camping, en beide avonden is er gezelligheid en feest. Bovendien had AEGEE-Enschede een barbeque georganiseerd voor alle deelnemers van AEGEE-locals uit de regio, wat voor het nieuwe bestuur weer een goed moment was om te netwerken en andere AEGEEā€™ers te ontmoeten. Had ik ooit uit eigen initiatief aan een hardloopwedstrijd meegedaan? Ik denk het niet. Maar heb ik er spijt van gehad? Zeker niet.

Uiteindelijk ben ik van de Batavierenrace vertrokken met een gevoel van geluk door alle gezellige mensen die ik had ontmoet of beter leren kennen, en met gepaste trots omdat ik mijn (korte) afstand toch helemaal uit heb gerend. Zo heeft de Batavierenrace me geleerd dat het (onverwachts) ontzettend leuk kan zijn om iets nieuws en uitdagends te proberen en ik weet zeker dat dit bestuursjaar me nog veel zulke ervaringen zal brengen.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie