Translate Ā»

Ode aan de BorrelCie

Onze lieve Nadine zit al 800 jaar in de BorrelCie. Om deze commissie even in het licht te zetten heeft zij een ode geschreven aan deze prachtige commissie en alle jaren dat ze er al in zit.

Geschreven door Nadine TimansĀ 

Toen ik net lid werd van AEGEE was ik gelijk onder de indruk van een commissie en dat is is de BorrelCie. Een commissie dat zich bezighoudt met knutselen, de versiering van de borrel en ludieke spelletjes verzinnen om te doen op de borrel. Met knikkende knieĆ«n liep ik tijdens de intro naar de toenmalige coƶrdinator van de commissie, namelijk JosĆ©. Voorzichtig won ik wat informatie over deze commissie en wilde ik ook gelijk weten hoe ik lid kon worden van deze commissie. JosĆ© vertelde me vol enthousiasme over deze geweldige commissie en ik dacht gelijk: ā€œWie wil daar nou geen lid van worden?ā€. Mijn eerste themaborrel was de beruchte Halloweenborrel, dit is gelijk het belangrijkste project van de BorrelCie. Dit is het grootste evenementĀ  van de BorrelCie, de bar wordt omgetoverd tot een echt spookhuis. Inmiddels heb ik al drie Halloweenborrels mogen organiseren en elke keer met een geweldige thema en een gedreven commissie. Bij de BorrelCie ben ik een echte veteraan, al tweeĆ«neenhalf jaar mocht ik de eer hebben om lid te zijn van deze plezierige commissie en ik heb er nog steeds niet genoeg van. Nee, zelfs niet in mijn bestuursjaar! Ondertussen ben ik al commissielid, voorzitter en coƶrdinator geweest van deze mooie commissie. Elke functie heb ik met veel passie vervuld. Het leukste vind ik, denk ik, dat je echt je creatieve geest kunt loslaten op de versiering. Zelfs als je niet zo goed kan knutselen, kun je alsnog je creatieve ideeĆ«n vrijgeven voor de decoraties. In de tijd dat ik lid ben geweest, heb ik al met heel veel verschillende soorten mensen in deze commissie gezeten. Elk van deze mensen was altijd razend fanatiek voor de BorrelCie. Elke maand was er wel iets leuks, of een themaborrel of een preborrel, bijvoorbeeld de roemrijke boottocht, en natuurlijk niet te vergeten de uitreiking van de Borrelaar van de maand waar altijd een grote enthousiaste commissie stond te juichen voor de welverdiende winnaar van de borrelaar van de maand. Nu is de commissie wat kleiner dan voorheen, maar nog steeds razend gepassioneerd. Op het moment zijn we dan ook op zoek naar enige kanjers die de commissie kunnen ondersteunen en die samen met ons elke maand de borrelaar van de maand kunnen toejuichen, knutselen voor de themaborrels, denken over de wekelijkse spelletjes en niet te vergeten nieuwe creatieve ideeĆ«n te bedenken voor de wekelijkse borrel.

 

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie