Translate »

Naar de zon in Slovenië

“Je leert veel nieuwe mensen kennen.” They said… “Je zal veel drinken.” They said… “Je gaat naar de beste vakantie van je leven.” They said… Natuurlijk geloofde ik het wel, maar dacht dat het een beetje overdreven was. De SU zou een soort van magische ervaring zijn en in mijn hoofd zag ik de expectation vs. reality memes al helemaal voor me.

5.00 ‘s ochtends op het vliegveld. Vier vermoeide koppies ontmoeten elkaar voor het eerst. Een paar uurtjes later kwamen we aan in Slovenie, waar het ook tropisch warm was. We kwamen rond 12:00 uur aan bij de gym, waar een van de organisers ons meteen vroeg of we met hem een biertje gingen drinken. Omdat we de eerste waren, hadden we onze eigen pubcrawl en kwamen we iets “gezelliger” aan bij de andere participants. Daarna gingen we met de hele groep ice breaking games spelen en avondeten. Meteen gezellig kletsen met mensen uit Spanje, Hongarije, Duitsland en nog veel meer landen. Het feestje daarna was ook een goede afsluiter van de eerste dag en een nog beter begin van de SU.

We begonnen in Maribor, waar we vooral activiteiten deden om elkaar beter te leren kennen. Ook hadden we hier de leukste workshops en feestjes. We liepen door de stad voor een city tour en beklommen een “heuvel” (voor ons Hollanders natuurlijk een reusachtige berg) om vervolgens naar beneden te rodelen.

Na Maribor vertrokken we naar Bled, zo’n plek die op alle ansichtkaarten staat. Ook hier deden we een hike, waar we een prachtig uitzicht hadden over het meer. Ik geloof nog steeds dat dit het decor is van een Disney film. Omdat het nog steeds 40 graden was en we wederom een berg hadden beklommen, hebben we daarna uitgerust en gezwommen.

Onze derde bestemming was Tolmin. Nog nooit van gehoord? Ik en het merendeel van de mensheid ook niet. Een heel klein dorpje midden in de bergen en bossen. We zijn hier een paar dagen geweest en kregen vooral veel vrije tijd om uit te rusten van de feestjes in Maribor. FYI: uitrusten betekent drank spelletjes spelen in plaats van naar een club gaan. Wel stond hier een van de leukste activiteiten gepland. We gingen namelijk raften! Slovenië is een vrij populaire bestemming voor sportievelingen. Je kan er dan ook veel watersporten doen, mountainbiken en paragliden. Tolmin is een van de vele dorpjes waar je deze sporten naar hartenlust kunt beoefenen.

Na een paar rustige dagen was er natuurlijk weer de behoefte aan dansen. Wel was er in Tolmin een Vodka Team tot stand gekomen, bestaande uit de Spaanse ghetto en een paar andere random mensen. Omdat we in Ljubljana iedere avond gingen indrinken, was de wodka de laatste drie dagen helemaal uitverkocht. De organisers moesten dus met de auto naar een supermarkt verderop om wodka in te slaan…

We hadden in Ljubljana vooral weer de tijd om de stad te verkennen, dus hebben we vooral veel rondjes gelopen. Ook hier beklommen we weer een berg, die dit keer echt een berg was… Na 4 uur klimmen waren we eindelijk boven en konden we van het uitzicht genieten, wat zeker de moeite waard was.

Dus is een Summer University nu echt zo leuk? Het antwoord op je vraag is ja. Volgende week komen de andere Nederlanders die ik heb ontmoet langs in Amsterdam en ik ben ook bezig met tripjes plannen naar Spanje en Engeland om daar mensen op te zoeken. Natuurlijk hoop ik ze ook ooit weer te zien op een NWM, Agora of volgende SU. Het was gewoon een top vakantie in een prachtig land met super gezellige mensen.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie