Translate »

Naar de sterren en daar voorbij

Lieve allemaal,

dit is de laatste blog die namens Sigma Octantis geplaatst gaat worden. Wij hebben genoten van 15 maanden bestuur zijn. Wij zullen hier onze Facebook posts voor jullie vereeuwigen (:

Naar de sterren en daar voorbij.

Liefs,

Mandy, Jasper, Nelleke & Nadine

Nadine

Op 11 april 2019 heb ik de eer gekregen om ingeslagen te worden als voorzitter van het XXXIVe bestuur der AEGEE-Amsterdam genaamd Polaris. Dit was een van de meest leuke en een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in mijn drieëntwintigjarige leven. Nooit had ik verwacht dat dit een van de mooiste, leukste leerzaamste maar ook enigszins zwaarste jaren uit mijn leven zou worden. Zwaar niet door de taken, maar door corona en door de additie van drie maanden.

Ondanks dat deze vijftien maanden een aantal grote en minder grote tegenslagen hebben gehad, kijk ik met heel veel positiviteit en blijdschap terug naar deze prachtige tijd. Wat ga ik dit bestuursjaar ongelooflijk missen! Alle locals, alle Amsterdamse verenigingen, alle commissies, alle leden, en natuurlijk in het bijzonder Nelleke, Jasper, Mandy en Marijn bedankt voor deze geweldige tijd. Jullie hebben me geholpen om een prachtige vijftien maanden neer te zetten zonder jullie was het niet gelukt!

Na mijn bestuursjaar ben ik nog lang niet uitgekeken op AEGEE. Dit komt uiteraard door alle leuke dingen die ik heb meegemaakt dit jaar, maar ook door onze ontzettend capabele opvolgers. Na mijn bestuursjaar zal ik de PRCie blijven assisteren als commissielid. De pret van deze commissie begint namelijk nu pas! Na bijna drie jaar lid te zijn geweest van de BorrelCie ga ik, met pijn in mijn hart, toch afscheid moeten nemen van deze prachtig geweldige commissie. Buiten AEGEE ga ik me uiteraard weer bezighouden met mijn studie, maar dan nu met veel meer zekerheid dan ooit!

Lief AEGEE-Amsterdam bedankt voor alles wat je me hebt gegeven het was me een eer en een waar genoegen om voorzitter te mogen zijn van deze prachtige vereniging!

Liefs,
Nu nog drie dagen jullie voorzitter
Nadine Timans

Nelleke

Allerallerliefste leden van AEGEE-Amsterdam,

Als iemand twee jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik 15 maanden bestuur zou gaan doen, dan had ik die persoon echt in z’n gezicht uitgelachen. Nu ons, iets langer dan geplande, bestuursjaar te einde komt, is dat toch wel een klein beetje moeilijk. Ik kan zonder twijfel zeggen dat het de beste keuze van mijn leven is geweest. Waarom? Dat zal ik jullie vertellen.

Een bestuursjaar gaat nooit helemaal precies zoals gepland. Zo was mijn bestuursjaar eigenlijk niet gepland, maar aangezien Nadine heel lief keek, mijn bachelor af was en mijn master het toeliet om maar de helft te gaan doen (wat heftig druk was met bestuursjaar, maar dat terzijde). Wat daarnaast ook een beetje onverwacht was tijdens mijn bestuursjaar was dat ik verliefd werd op vijf mensen, in plaats van op vier. Op vier mensen verliefd worden was namelijk de planning. Mijn allerliefste bestuursleden zijn mijn allerbeste vrienden geworden en daarnaast, zoals Jasper het mooi heeft gezegd, mijn familie. Ik zou het met niemand liever hebben gedaan en alhoewel de fights met Jasper soms real waren, waren we daarna altijd matties en werden er kattenmeme’s doorgestuurd en stickers die alleen voor mijn ogen (en die van Nadine bleek laatst!!) bedoeld konden zijn. Daarnaast heeft mijn bestuursjaar mij natuurlijk ook mijn Delfste vluchteling gebracht. Hiermee werd thuiszitten door coroon ineens niet zo’n straf als gedacht.

Tijdens dit jaar hebben wij verschillende tradities ontwikkeld welke wij nog lang zullen blijven uitvoeren. Zo was de standaard maaltijd die werd besteld tijdens een BV, ALV etc Roti van een specifieke tent in de buurt, hielden we om de meest random reden slaapfeestjes bij verschillende mensen thuis, de verschrikkelijke Facebook berichten, ‘zullen we volgend jaar met z’n allen naar Sziget gaan?’, Jasper advies geven over meisjes, zeiken op mensen, lelijke foto’s maken, Jasper filmen tijdens het eten wanneer hij Mandy aan het pesten, nori kwijtraken in de bermuda driehoek en recent is het idee ontstaan om samen te gaan roadtrippen en dan te ranten op alles waar we voorbij rijden

Kortom, het was een geweldig jaar. Al mijn lieve commissieleden: I LOVE JULLIE. Zonder jullie was dit jaar zeker niet mogelijk geweest. Ook alle andere commissieleden en lieve leden die zich hebben ingezet voor de vereniging <3. Ik heb genoten van alles en alles heeft mij superveel geleerd. Jullie zullen mij komend jaar nog heel veel zien, want ik ben zeker nog niet klaar met AEGEE. Ik zal tussen mij twee masters door nog heel veel bij alles aanwezig zijn en hoop jullie snel allemaal weer echt te kunnen knuffelen. Ik kijk heel erg uit naar wat het volgende bestuur gaat doen. Ik ben nu al onwijs trots op de manier hoe zij met elkaar omgaan en ik weet zeker dat deze trotsheid volgend jaar niet minder gaat worden.

Lieve Polaris/Sigma Octantis: ik hou van jullie tot de sterren en daar voorbij!

Liefs aka tot jeans,

Nelleke (Yasmin)

Secretaris, Vicevoorzitter & Coördiantor Intern

 

Jasper

Geachte leden van AEGEE-Amsterdam!
Onze tijd als bestuur komt nu toch wel heel snel tot zijn einde. De tijd van verplicht moeten luisteren naar mijn super lange verhalen is bijna voorbij, maar om het toch nog even af te leren is dit mijn laatste bericht dat ik zonder controle hier in de groep kan pleuren. Aankomende week zullen we van dit soort tekstjes in de groep blijven posten, en dan komt er vrijdag een nieuw begin met een nieuw bestuur!
Mijn bestuursjaar
Ik bewaar mijn tranentrekkende speech wel voor de Wissel-ALV, maar potverdomme wat heb ik er toch van genoten om bestuur te zijn bij AEGEE-Amsterdam. Sinds 11 april 2019 heb ik penningmeester mogen zijn van de vereniging die mijn familie, vrienden en van die rare oom’s op een verjaardag zijn geworden. Bijna 15 maanden heb ik nieuwe mensen leren kennen, stomme grappen mogen maken (maar wie hield me tegen lol), mogen dabben op de borrels en natuurlijk heel verstandig met geld om mogen gaan.
Ik wil heel graag alle mensen bedanken die er dit jaar voor gezorgd hebben dat ik kon doen wat ik deed en me daarin wijze lessen hebben geleerd. Ik zou nu graag iedereen willen taggen, maar hé, je weet wie je bent. Bedankt als je me die lastige vragen hebt gesteld, als je op een van mijn activiteiten aanwezig was, als je in mijn commissies zat (of sowieso in een commissie), als je me drank gaf (op borrels) of gewoon ouderwets met me hebt lopen kutten.
Corona heeft het einde van zo’n bestuursjaar wel echt goed verziekt, maar ik ben allang blij dat ik veel van jullie komende tijd weer zal zien. AEGEE-Amsterdam is mijn baby geworden en ik ga zeker een traantje laten op de Wissel-ALV.
Wat ga je nu doen Jasper?
Zoals ik al zei: AEGEE-Amsterdam is mijn familie geworden, dus ik ben echt nog lang niet weg. Aankomend jaar ben ik technisch gezien pas een derdejaars lid. Dus ik heb nog genoeg tijd om die diepe put helemaal leeg te scheppen en te onderzoeken (inside joke, maar ook that’s what she said ja). Zal ik ook gewoon 10 jaar lid worden?
Zelf zal ik mij de komende tijd bezig gaan houden met de commissies om het komende bestuur lekker te ondersteunen. Want zijn ze niet schattig? Verder ben ik heel benieuwd geworden naar AEGEE-Europe. Ik weet ondertussen vrij veel van AEGEE en wil daar iets mee gaan doen. FD zit er helaas (nog) niet in, maar ik denk dat jullie me komende tijd ook wel op de Europese gedeeltes van AEGEE voorbij gaan zien komen. Wellicht mag je een van de komende Agora’s wel op me gaan stemmen.
Jasper dit duurt echt veel te lang, kappen nou. Wie gaat er nou 5 minuten lang deze tekst lezen?
Weet je, ik kan hier jankend mijn afscheid gaan doen, maar kortom jullie zijn gewoon nog niet van me af haha 😛. Cheers mensen en ik hoop jullie deze week op de activiteiten te zien!
Met hoogachtende groet,
Jasper “Perry” Prinsen
Penningmeester
Polaris & Sigma Octantis
P.S. Ik heb het hele jaar expres lelijke foto’s van mezelf laten nemen, dus hierbij een collage van wat mooie pica’s. Groetjes aan je voetjes.

Mandy

Hi Peeps! [yes my goodbye is in English, in true European Fashion 😉 ]
.
As the end of our board year is approaching, I cannot help myself from feeling a bit nostalgic. I have had the opportunity this year to travel to 11 different countries (Romania, Poland, Germany, Czechia, Italy, Croatia, Sovenia, Hungary, Spain and Slovakia) and be your officer of European Affairs. Looking back, I can feel nothing but contentment. Deciding to do a board year has been one of the best choices of my life thus far. Around 1 year and 9 months ago, I decided to become a member of AEGEE-Amsterdam. Scared to even enter the realms of the Brasil Bar. Half a year along the way, I felt inspired by the former boards and its members to do a board year! So, there I was, a member of just half a year, putting my studies on pause to fully jump into this fog (or a well as Jasper would say) called AEGEE-Amsterdam. I have met so many amazing people along the way and gathered 4 amazing people that I can practically call family by now! I hope we will continue our Christmas tradition forever & I hope to see you grow even more in all these years to come. This year has truly been a rollercoaster. There have been some downs, but the ups definitely had the overhand! Thinking back, I cannot help my self from tearing up a bit… So be prepared for Friday, because I can guarantee that I will bawl my eyes out.
.
I have definitely not had enough of AEGEE and therefore joined the IntroCie for the upcoming year. Some other things also have sparked my interest, so you’ll definitely see me sticking around for a while. & I’ll definitely try to apply to as many European events as humanly possible with my quite busy schedule 😉.
.
A lot of things have changed this year, but I would not change a single bit; I would not have it any other way!
Thanks for all the new friendships, the laughter, the travels and all the other events. It has been amazing, and will continue to be amazing, even though I will put this part of my “AEGEE-career” to a close.
.
Special thanks to the lovely bunch of peeps from Polaris and Sigma Octantis. I love you all to the moon and back! Naar de sterren en daar voorbij!
.
See you somewhere in Europe!
Europeanly yours,
Mandy Wierda

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie