Translate ┬╗

Mooie avond met een oranje randje

Door Marijn Wasch

 

De jaarlijkse koningsbbq is een traditie die Polaris voort zet! Lees hoe Marijn de avond en de voorbereidingen heeft ervaren:

 

 

Het einde van april begon weer te naderen en dat betekent dat bij AEGEE – Amsterdam dat het bestuur is gewisseld. Naast deze feestelijke gebeurtenis betekent het einde van april ook weer dat het tijd is voor de jaarlijkse KoningsBBQ. De verjaardag van Prins Pils moest natuurlijk ook dit jaar weer goed gevierd worden.

Dit jaar was er een nieuwe locatie gekozen en deze beviel ons wel. Het was in de binnentuin van Crea Caf├ę. Dit was met de voorbereidingen echt een top plek. Alles was zo klaar gezet. Door de grote tent hoefde we ons niet meer zorgen te maken om de regen. Was uiteindelijk overbodig, maar gaf ons toch een fijn gevoel.

Op tafel was een uitgebreid buffet te vinden. Groene salade, fruitsalade, brood met veel dips en natuurlijk vele soorten vlees. Aan iedereen was gedacht. Zo waren er vegetarische opties en zelfs glutenvrije hapjes. Koningsdag is niks zonder de tompoucen deze waren dan ook zeker aanwezig. Voor de glutenvrije dames waren er glutenvrije soesjes.

Naast de Amsterdamse  leden waren er wat aegeers vanuit andere landen die hier voor een weekendje verbleven. Deze BBQ was een mooie gelegenheid om wat mee te krijgen van de Nederlandse cultuur. Onder het genot van een lekker drankje en vele hapjes werd er weer goed bijgepraat en meegezongen met de muziek.

Aan het einde van de BBQ ging iedereen weer zijn of haar eigen weg. Zo waren er veel leden die naar het Koningsnacht feestje van AEGEE- Utrecht gingen. En andere vertrokken naar leuke feestjes in onze eigen stad. Het was een mooie avond met een oranje randje.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie