Translate »

Marthe over AEGEE

Ons nieuwe lid Marthe vertelt over haar ervaringen bij AEGEE-Amsterdam. Ze is vlak voor Corona lid geworden en heeft zowel voor als tijdens de lockdown onze leuke leden leren kennen en aan onze activiteiten meegedaan. Lees hier hoe ze dit vond!

Ik had leuke verhalen over AEGEE gehoord en zag dat je je daar het hele jaar kan inschrijven! De borrels zijn reuze gezellig en ik moet nog steeds bijkomen van het hemels geschenk  genaamd goedkoop drinken. Een klassieker aan de bar hier is een ‘AMC’tje’ bestellen (dit zijn drie shotjes die aangestoken worden). Een bepaald lid van AEGEE vindt het leuk om te trakteren, hij koopt dan 50 shotjes. Wie een shotje wil, mag er een pakken. Wat een held! Ik was heel erg blij dat er geen ontgroening is – waarom bestaan ontgroeningen? Er is een Mcdonald’s heel dicht bij AEGEE, do you need more reasons to become a member? Stuk gaan met vrienden om 3 uur met kipnuggets in je hand is toch wel #goals. Het gala – moet even genoemd worden – is legendarisch. Er is een open bar en het was op een gestoord mooie locatie met prachtig uitzicht. Mijn vriendje en ik werden verkozen tot ‘cutest couple’. Met een mooi plan (elke dinsdag naar AEGEE gaan) in het zicht, sloeg het noodlot toe. Corona. Gelukkig heeft AEGEE heel erg veel leuke online activiteiten bedacht! Ik had sommige goede vriendinnen pas na lange tijd (toen het weer mocht van RIVM) voor het eerst in het echt gezien, die ik bij AEGEE had leren kennen. We speelden ook Crazy 88, een spel waarbij je opdrachten moest doen en daar een foto van moest sturen om punten te scoren. Er werd in de intelligente lockdown ook een Facebook pagina gemaakt voor AEGEEans uit heel Europa samen. De wekelijkse filmavonden op Discord zijn ook erg leuk. Er wordt democratisch gekozen door middel van een poll op Facebook. Skribbl.io heeft de semi intelligente lockdown erg veel betekenis gegeven. We speelden dit vaak op online borrels en er was zelfs een Skribbl.io-tournament! Ik kijk uit naar mijn insta-goals reizen die ik in de toekomst met AEGEE-Amsterdam ga maken. Dit spreekt mij erg aan van AEGEE, wij reizen veel!  Dit gaat makkelijk, omdat er ook AEGEE-locals in het buitenland zijn. Die corona mag zich snel wegscheren, ik wil op skivakantie! Ik heb evenveel skills als een kiwi die van een berg af zou skiën though. Ik ben beter in après-skiën. Er zijn heel veel commissies binnen AEGEE, zoals de KookCie. Mijn inner foodie wil daar wel bij. Wat je ook leuk vindt,  er is altijd wel een commissie die bij je past.  Of niet, en dat is ook helemaal prima! Op de foto zie je mij met mijn tiara – wat was dat leuk! Totaal onverwacht ook, ik was pas net lid. Ik kan iedereen het aanraden om lid te worden, de mensen zijn heel chill en je maakt vrienden door heel Nederland en Europa. Ik hoop dat je snel de sfeer komt proeven!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie