Translate Ā»

Marit’s Avonturen in EPM-Land

Ieder jaar organiseert AEGEE de European Planning Meeting. Op dit Europees evenement wordt van alles gebrainstromd om AEGEE nog leuker, effectiever en inclusiever te maken. Dit jaar was Marit van Diepen een van de envoys voor AEGEE-Amsterdam bij de online editie van de EPM.

Door Marit van Diepen

Eind februari waren we met 6 leden van AEGEE Amsterdam aanwezig op de EPM. Helaas waren we daarvoor niet in Tartu zoals gepland, maar volgden we de EPM vanachter onze laptops in Amsterdam Noord. Desondanks hebben we zeker een gezellig weekend gehad. De eerste anderhalve dag hadden we workshops over circulaire economie. Zo ging een van de workshops over de rol van universiteiten  bij circulaire economie en hadden we een workshop over de impact van eten en fast fashion op mentale gezondheid. Door deze workshops sta je echt even stil bij wat jouw mogelijkheden zijn om bij te dragen aan een circulaire economie. Een van de tips, namelijk om de app Too Good To Go te gebruiken, hebben we gelijk even in de praktijk gebracht door falafel met patat af te halen.

Omdat lang naar je laptop kijken toch ook wel vermoeiend is, gingen we elke pauze even een rondje wandelen. Een keer ook inclusief picknick. Na de workshops was het tijd om zelf actief aan de slag te gaan met een van de focus areaā€™s. Al eerder zijn er 4 focus areaā€™s uitgekozen waar AEGEE Europe zich voor gaat inzetten gedurende 4 jaar. Die focus areaā€™s zijn Climate Emergency, Mental Health, Political Activism en Social Equity. Onze taak was om te brainstormen over actions en waar AEGEE zich het komende jaar voor in kan zetten die passen bij een focus area. Al onze ideeĆ«n konden we opschrijven op Mural, een soort digitaal whiteboard. Klinkt handig, maar de frustratie is groot als iemand anders per ongeluk jouw notities met ideeĆ«n steeds zit te verwijderen. Gelukkig is het wel gelukt om uiteindelijk 5 actions per focus area op te stellen. Nu is het nog afwachten of de actions tijdens de Agora worden goedgekeurd.Dat was dus de EPM van 2021 en over een jaar zal er weer een EPM zijn. Dan vast wel weer in een Europese stad met iedereen bij elkaar, dus dat wil je zeker meemaken! Het is nooit te vroeg om al even promo te maken. En denk je: die focus areaā€™s klinken wel interessant? Ze hebben alle vier een eigen Facebookpagina die je kun volgen om op de hoogte te blijven van alles.

Climate Emergency: https://www.facebook.com/ce.aegee
Mental Health: https://www.facebook.com/mh.aegee
Political Activism: https://www.facebook.com/pa.aegee
Social Equity: https://www.facebook.com/se.aegee

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie