Translate Ā»

”Maar mag jij dan wel dansen op een borrel?”

Door Rosanne Wessemius

Het leven als bestuurslid: hoe is dat eigenlijk? Of nog erger: het leven als secretaris? Rosanne is natuurlijk ons gekke feestbeestje op de borrel of als coƶrdinator van de FeestCie, maar wat houdt haar gedurende de dag allemaal bezig? Ze vertelt in geuren en kleuren hoe haar dinsdag er meestal uitziet.

”Maar mag jij dan wel dansen op een borrel?” vroeg een potentieel lid mij laatst. Vol verbazing keek ik haar aan, niet goed wetende wat ik moest zeggen. Waarom ze dacht dat ik niet mocht dansen? Er stond ”Rosanne Wessemius – Secretaris” op mijn shirt, wat in haar ogen betekende dat ik alleen maar met serieuze dingen bezig ben.

Wat houdt een dag als secretaris in? Laat mij mijn typische dinsdag voor jullie beschrijven.

Om 8 uur ’s ochtends sta ik op om mezelf klaar te maken en naar CREA te fietsen. Hier zal om 9 uur onze vergadering beginnen, waar ik als secretaris letterlijk notuleer wat iedereen tegen elkaar te zeggen heeft. Het kan soms intensief zijn en meerdere malen moet ik dan ook roepen dat ze toch Ć©cht wat minder door elkaar heen moeten schreeuwen. Hierop zijn mijn bestuursgenootjes altijd braaf even stil, waarna het kippenhok al snel weer begint.

Onze vergaderingen duren vaak rond de 5 uur, wat maakt dat ik meestal geen zin heb de notulen meteen uit te werken. Daar ben ik namelijk ook nog wel een uur of 3 mee bezig. In plaats daarvan ga ik alle nieuwe leden in het systeem zetten, eventuele uitschrijvingen verwerken en zorg ik dat de benodigde spullen in het kantoor weer worden aangevuld.

Om een uur of 6 wordt het weer tijd om op pad te gaan naar een commissievergadering. Inclusief de Nedertopweekend commissie ben ik nu coƶrdinator van 4 commissies, wat natuurlijk ontzettend gezellig is! Bij vergaderingen drinken we vaak samen, is er altijd voldoende eten, maar zorgen we natuurlijk ook dat er serieus vergaderd wordt.

Om half 9 sleep ik desbetreffende commissie mee naar de borrel, om daar verder te drinken en nog even te kletsen. Ondanks dat ik overdag de serieuze secretaris ben, ben ik in de avond namelijk nog steeds dat vrolijke meisje op de borrel. Al springend en dansend ga ik dan ook tot 3 uur door, waarna ik rond 4 uur eindelijk moe, voldaan (en waarschijnlijk dronken) in mijn bed kan ploffen.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie