Translate »

Luna’s ervaringen in de IntroCie

Luna heeft afgelopen jaar een van de drukste weken van AEGEE georganiseerd: De Introductieweken! Lees hoe zij dit heeft ervaren en hiervan heeft genoten

 

Geschreven door Luna Minnaar

 

Anderhalf jaar geleden stond ik voor het eerste op de AEGEE-borrel, ondanks het feit dat ik bijna niemand kende (lees: alleen Nadine en Bruno). Gelukkig maar dat ik de beste vereniging ooit had gevonden, en heel veel mensen met me hebben gepraat (en me gratis bier hebben gevoerd), zodat Nadine snel een pen & een inschrijfformulier in mijn hand kon duwen zodra ik aangeschoten was.

Inmiddels kan ik me mijn leven zonder AEGEE nauwelijks meer voorstellen. Vandaar dat ik besloot om ook nieuwe leden te verwelkomen, en ze alle geweldige aspecten van AEGEE te laten zien, als lid van de IntroCie. Ondanks het feit dat ik zelf geen Intro meegemaakt had (rip), leek dit me een perfecte kans om alsnog een beetje eerstejaars te zijn, en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de nieuwste leden de beste introductie ever konden meemaken.

 

Deel zijn van de IntroCie is op zijn zachts gezegd veelzijdig. Soms ben je heel rustig feestthema’s aan het bespreken, of een locatie aan het mailen, en soms wordt je ineens door Freek door de gangen van Crea gesleept verkleed als Harry Potter, inclusief een prachtig markeerstift-litteken. Het Introlied componeren was een van mijn favoriete taken, misschien had ik toch wel Conservatorium moeten doen (Wow! ‘helemaal lam’ rijmt op ‘Amsterdam’, yes!). Ook het beeld van alle commissieleden verkleed als piraten, zwaaiend met plastic zwaarden slaagt er altijd in om me op te vrolijken.

Ik kreeg ook mooi de kans om alle genootschappen te leren kennen, van sommige had ik nog nooit gehoord. Ieder genootschap wist een geweldig feest of succesvolle activiteit neer te zetten, en de introgroepjes streden om de beste outfits op de themaborrels. Op iedere activiteit zag ik nieuwe leden kennis maken met bestaande leden. Vriendengroepen werden gevormd onder de eerstejaars, en er werd zelfs al gefluisterd over het vormen van nieuwe genootschappen. Trotse intro-ouders waakten over hun kinderen, en loodsten iedereen door de intro heen (soms met tussendoor uitrusten, soms met nog meer drank, ouderschap is gelukkig lekker veelzijdig)

Mijn enige teleurstelling is jammer genoeg het feit dat hoe ik ook probeerde mijn commissie te overtuigen, ze me geen springkussen lieten huren voor het Introweekend. Dus mijn advies als jij ook bij een van de beste commissies van AEGEE gaat: overtuig Ellen & Nelleke van het feit dat springkussens fantastisch zijn en heel veel mogelijkheden bieden voor geweldige drankspellen.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe veel lol ik heb gehad bij het plannen van de Introweken & het Introweekend. Zonder mijn geweldige medeleden Nadine, Danny, Freek en Tsjikke was het allemaal niet gelukt, maar we hebben het samen geweldig gehad. Na vele slapeloze nachten in clubs, chaotische treinenspellen, last-minute kostuums & denderende borrels kan ik zeggen dat de Intro een van de beste evenementen is om mee te maken, en ik zou iedereen aanraden om er een deel van te zijn.

Dus, mocht je een brandende kinderwens hebben, kom dan op 18 juni naar de Ouderborrel. Of wil jij ook de beste Intro aller tijden organiseren? Spoor Nelleke of Ellen op, en sluit je aan bij deze geweldige commissie. IntroCie baby!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie