Translate »

Liftweekend Praag

Weinig dingen zijn erger dan Dries Roelvink in een gele zwembroek, maar om half zeven op het station staan is er zeker één van. Donderdag was dit toch de situatie… gelukkig niet voor niets!

Daar vond namelijk de aftrap plaats van de lange lift met als bestemming de gouden stad: Praag! Wat de daadwerkelijke reden is voor deze bijnaam is mij niet duidelijk, maar ik had ‘m zelf kunnen bedenken met halve liters voor (omgerekend) nog geen anderhalve euro. Het zal dan ook niemand verbazen dat we regelmatig eindigden in een zalige biertuin (waar we overigens nauwlettend door de gezette opzichter in de gaten werden gehouden nadat de warmte ons verleidde tot het gooien van bier en water).

 

Al dit moois speelde zich natuurlijk niet om de hoek af. Onderweg gebeurde daarom ook van alles. Zo kostte het besluit om even rustig van een ontbijtje in Oldenzaal te genieten Margot en Arnold kostbare tijd omdat zij hierdoor werden afgetroefd door een fanatiek, net gearriveerd koppel (we noemen geen namen), en ook waren er de nodige koppels die het Tsjechisch grondgebied niet wisten te bereiken voor de nacht viel. Sommigen maakten nog diep in de nacht de allerlaatste zware kilometers; anderen brachten de nacht door onder de ‘sfeervolle’ verlichting van een tankstation. Iedereen heeft hoe dan ook genoeg meegemaakt!

 

Allen eenmaal aangekomen is er ook genoeg gekkigheid uitgehaald. Overdag vermaakten we ons erg goed met stedentrips, zwembaden en biertuinten en ‘s avonds wisten we in grote getalen het uitgaanscentrum te vinden. We dronken in gezellige kroegjes en dansten in clubs met 5 verdiepingen, en ook hebben we een feestje met AEGEE-Praag meegepakt. Dit alles kan natuurlijk niet verlopen zonder slachtoffers… laten we het dan ook maar niet over uit-taxi’s-vallende bestuursleden hebben.

 

Persoonlijk kan ik niet wachten tot het volgende liftweekend, en ik heb zo’n vermoeden dat ik niet de enige ben die er zo over denk!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie