Translate »

Liftweekend naar Český Krumlov

Door Nelleke Stibbe

Het liftweekend begon voor mijn liftpartners en mij erg vroeg in de ochtend. Ik was om vier uur opgestaan en nog steeds niet helemaal wakker. Toen we met z’n allen op Amsterdam Centraal arriveerde was gelukkig iedereen nog niet helemaal wakker. Nina had een goede sloot met koffie gekocht en Tom was zijn zelfgemaakte broodjes thuis vergeten (erg sad). Toen wij eindelijk op pad gingen voor een eerste lift waren we allemaal toch wel super excited.

Na 20 minuten gelopen te hebben naar de Piet-Hein tunnel was het écht begonnen. Omdat er nog geen auto’s langs kwamen gingen Pascal en ik maar even op de weg bivakkeren. Na niet al te lang kwam gelukkig onze eerste lift en zaten we lekker tussen de cactussen bij een zwemtrainer in de auto op weg naar Eindhoven (waar ik de lekkerste automaat koffie van m’n LEVEN heb gedronken). Hierna hadden we vrij snel een lift naar Duitsland in de life goal van Dorine: een camper.

Eenmaal in Duitsland aangekomen begon ramp één: TANKSTATION IN DORP EUCHKIRCHEN. Daar stonden we dan. Helemaal kut gewoon. Uiteindelijk het dorp ingelopen en opgepikt door een mannetje dat ons wel bij een tankstation af wilde zetten. Bij dit tankstation was ook niet veel de beleven (behalve de plaatselijke Duitse scooterclub van 40 plussers die even een pitstop hielden). Na weer niet al te lang hadden we een lift naar een ander tankstation in de buurt van het nu al gehate Euchkirchen. Na even blije dansjes te hebben gedaan voor de auto’s konden we met twee jongens mee naar Mainz. Ik wist toen nog niet dat ik in die auto bijna zou sterven, maar dat terzijde. Bij het optrekken van de auto wisten we al hoe laat het was. Dit waren echte Duitsers. We gingen op ongeveer maximale snelheid de snelweg over. Reed er een auto in de weg? Boeit geen flikker. Hij ging er gewoon omheen. Mijn maag lag dan nog 100 meter terug.

Eenmaal aangekomen in Mainz moesten we even bijkomen. Hier begonnen we, na lekker nuggies gegeten te hebben, aan ramp twee: TANKSTATION/ROTONDE IN MAINZ. Er was ongeveer niemand en we werden er ook nog mooi op gewezen dat er ook niet echt iemand ging komen. Hier gaf een vrouw (enige lift van een vrouw in mijn lift carrière, die overigens niet heel uitgebreid is) ons een lift naar een plek waar wel meer mensen zouden komen die ons in de goede richting zouden kunnen brengen. Een rotonde. Het begon ook nog eens koud te worden. Maar vol goede moed gingen we weer dansen aan de kant van de weg. Met enig effect: we werden naar een tankstation in Frankfurt gebracht. Wat kut was, maar hé we waren in Frankfurt. Na daar ook nog eens flinke tijd langs de weg te hebben gedanst en gezwaaid werden we opgepikt door een blije vent in sportkleding die ons wel wilde hebben.

Hij zette ons af bij (bijna) catastrofale ramp drie: VLIEGVELD VAN FRANKFURT. We hebben hier verdomme op 3 verschillende plekken gestaan. We hadden inmiddels de nummerborden AZ en MZ omgedoopt tot “altijd zuur” en “meestal zuur”. Wat een erg accurate beschrijving was voor de inzittenden. Uiteindelijk waren Pascal en ik er klaar mee. We waren al flixbussen aan het zoeken toen Dorine toch nog maar eens met heel veel goede moed aan de weg ging staan dansen. Dit had effect!! Twee mannen die op “vaderdag” waren (volgens mij gewoon “hoi we hebben geen zin in die pokkekids, we gaan rijden en gekke muziek draaien”). Ze hadden muziek van Ronnie Flex en brachten ons naar een parel van een tankstation. Na hier lekker gekaant te hebben, gingen we nog een keer naar buiten. Als het niet snel iets zou worden zouden we alsnog de flixbus pakken. Maar god was ons goed gezind. De eerste mensen die we aanspraken gingen langs Passau! Dus daar gingen we dan eindelijk echt een heel eind in de goede richting. Dat deze jongens een beetje shady waren was wel duidelijk na een belletje naar de bank voor het deblokkeren van hun rekening, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder het genot van veel Roemeense hiphop nummertjes (waar vooral Dorine erg van kon genieten) werd het alleen maar beter. De bestuurder vroeg waar we heen wilde, want hij wilde ons wel brengen! Ons leven bestond even uit pure extase.

We hebben uiteindelijk 5 uur bij deze goede boys in de auto gezeten, langs Taco en Anne in Neurenberg, langs Romy, Jim en Irene in Passau en langs een dode kat (ik was legit lang in pure shock). Na veel grappen en grollen van de bestuurde bestaande uit zijn mattie eventjes achterlaten in de middle of nowhere en bijna het water inrijden, arriveerde we in Cesky Krumlov voor het hostel. We hadden onze helden inmiddels een slaapplekje aangeboden, aangezien er nog bijna niemand was gearriveerd en de meeste kamers nog leeg waren.

Het verdere liftweekend bestond uit zon, zon en meer zon. Veel beter dan we verwacht hadden en waar veel mensen dus ook niet voor hadden gepakt. Dit mocht echter de pret niet drukken en we hebben allemaal super hard genoten van bier, cocktails, BBQen, raften, kastelen, hellingen oplopen, vegetarisch voedsel en beren. De plek was misschien niet optimaal om naartoe te liften, maar de lifters met wie we daar zaten wel! Al met al een geslaagd weekend en kijk ik nu al weer uit naar het volgende liftweekend!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie