Translate »

Liftend naar Berlijn

Door Job Holtz

Nadat ik begin september dronken heb ingestemd om mee te gaan op het liftweekend, was het  9 november eindelijk zover. Na weken vol spanning te hebben afgewacht, mocht ik dan echt voor de eerste keer gaan liften. Redelijk goed voorbereid en vol zelfvertrouwen – Berlijn is toch niet zo ver? – voegde ik me op de vroege vrijdagochtend bij de overige liftkoppels op Amsterdam Centraal.

Het begin liep voorspoedig: ik vertrok met Nelleke richting onze geheime liftplek en binnen tien minuten hadden we een lift. Vol leedvermaak zagen we op de app Life360 dat we veruit het snelste koppel waren. Een vriendelijke vrouw bracht ons helemaal naar Nijmegen. Dit lag niet op de route, maar dat maakte op dat moment nog niet zoveel uit, want toen we in Nijmegen aankwamen stonden er nog steeds wanhopige koppels in Amsterdam. Vervolgens werden we redelijk snel over de Duitse grens gebracht, naar een plek waar veel verkeer zou langskomen. Als eerste koppel passeerden we de grens; alles zag er rooskleurig uit. Op het tankstation namen we dus even de tijd om te genieten van onze automaatkoffie.

Toen begon de ellende. We wachtten meer dan een uur op een lift naar Krefeld, midden in het Ruhrgebied. Op dat moment schoot me te binnen wat Karolien tijdens de informatieavond had gezegd: ‘you don’t wanna go there.’ Wat een grap, we waren er dus wel. Toch waren we nog blij met onze alternatieve route, we hadden namelijk geen concurrentie van andere liftkoppels op de tankstations. Het zag er op de app ook vrij komisch uit: iedereen bleef keurig op de snelweg tussen Amsterdam en Berlijn, terwijl wij totaal ergens anders waren.

In Krefeld hebben we zo lang gewacht dat we uit wanhoop een lift naar Osnabrück hebben genomen. Daar hebben we vervolgens ook uren gewacht, waardoor we genoodzaakt waren om met een bijzonder vriendelijke meneer mee naar Hamburg te rijden. Die meneer bleek later toch niet zo vriendelijk te zijn, omdat hij vond dat we niet duidelijk waren over onze afzetplek: ‘it’s your business.’ We zijn uiteindelijk afgezet in het pittoreske Pinneberg, de getto van Hamburg. Vanaf daar zijn we toch maar met het openbaar vervoer naar Berlijn gegaan, omdat we anders waarschijnlijk nooit waren aangekomen. Hoewel Nelleke in het liftboekje had beweerd dat Berlijn makkelijker te bereiken was dan Cesky Krumlov, bleek het in de praktijk toch vrij lastig te zijn. Toch was het een waar avontuur waar ik achteraf alleen maar om kan lachen.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie