Translate »

LGBT+ Event in Amsterdam: Whatever Floats Your Rainboat!

Door Romy Cartiere

Het was even schrikken eind januari.. Er stonden ineens 30 Europeanen op de borrel! Deze gezelligheid werd gebracht door het jaarlijkse Event, georganiseerd door de EventCie voor AEGEE leden uit heel Europa. Allerlei landen waren vertegenwoordigd, van Turkije tot Engeland en van Oekraïne tot Spanje. Vier dagen lang hebben we ons met deze groep ontzettend vermaakt in Amsterdam.

Het thema van het Event was LGBT+ in Europa. We begonnen met een workshop over gender, aka the GenderBreadkit, gegeven door de transman die deze heeft ontwikkeld. Daarna hebben we een verkleedwedstrijd gedaan. Welk groepje was het meest ‘Gaypride ready?’ De verkleedkleren en crêpepapier werden enthousiast rondgegeven en al gauw was het een dolle boel. Gedurende de week zijn we verder bij het Homomonument geweest, hebben we een tentoonstelling over HIV – inclusief rondleiding van IHLIA (Europese LGBT+ erfgoed collectie) – bezocht en hebben we zelf een workshop gegeven over LGBT+ rechten in Nederland en Europa.

Natuurlijk hebben we ook ons best gedaan om een Nederlandse beleving neer te zetten. Gelukkig was het prima weer voor de maand januari en hebben we erg kunnen genieten van het schaatsen en fietsen. De groep kon verrassend goed schaatsen, ik doe het ze niet na. Maar fietsen door Amsterdam schijnt toch een kunstje te zijn waar we als Nederlanders best trots op mogen zijn. Ook onder de echt oer-Hollandse tradities kwamen ze niet uit, want een wedstrijdje koekhappen en zaklopen mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan de lage landen. De stad werd verkend tijdens de stadstour. Geen rondje over de Wallen, want daar hadden we een hele aparte tour voor. You know, sex sells.

We hebben dit alles en nog meer gedaan tijdens het Event, maar men zegt dat dronken mensen de waarheid spreken, en wat is nu beter voor het smeden van vriendschappen dan eerlijkheid. We hebben dit mooi weten te faciliteren met een paar wilde avonden uit. Afgezien van onze eigen borrel – wat uiteraard een spetterend succes was – hebben we ook onze billen geschud op Noodlanding in Paradiso. Op de eerste avond hebben we iets rustiger aan gedaan met een relaxte kroegentocht in de Jordaan, waarna we – volgens thema – eindigden in de Exit. Het mooiste was uiteindelijk toch de European Night, die plaatsvond op de boot waarop we ook overnachtten. Iedereen had echt zijn best gedaan om lekker eten en goede drank mee te nemen uit land van herkomst. Megasterke, zelfgestookte dranken uit het Oosten ontbraken daaraan niet. Het grootste gevaar komt echter uit de Nederlandse hoek. Goldstrike (50%!), in Nederland geen populaire drank, maar beroemd onder AEGEE’ers in Europa. Ga je naar een Europees evenement? Met Goldstrike + stroopwafels heb je het sowieso gemaakt. Ook nu was het weer een daverend succes. Tenminste, als de avond eindigt met de oud-penningmeester van AEGEE-Europa in zijn witte onderbroek op de tafel dansend, kun je dat best een succes noemen. Verdere successen: niemand is van de boot gevallen, en er zijn veel ‘goede banden’ ontstaan, ook met de commissie. Vul het zelf maar in.

Heb je nou die leuke groep Europeanen gemist, omdat je er net een borreltje niet bij was? Geen zorgen, in juni komen er weer 25 voor de Summer University!

16300531_2226855014206723_3073028482735412476_o

16388027_1485984838079626_7280887981322377169_n

16403193_10208461231627564_3545460802772955846_o

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie