Translate »

Knikkende knietjes van Karolien

Door Karolien Schneck

Vandaag is het tijd voor een flashback naar de allereerste ALV van Lucent. De beleids-ALV was voor Karolien als kersverse voorzitter best wel spannend. Over een paar weken begint het nieuwe bestuur alweer en zij zullen ongetwijfeld hetzelfde gaan doormaken. Lees nu snel over de knikkende knietjes van Karolien

Alle begin is moeilijk, is me vroeger altijd geleerd. Zo blijkt uit de eindeloze reeks geschaafde knieën waarmee ik elke keer thuis kwam. Fietsen, lopen, zwemmen, hutten bouwen: altijd weer die terugkerende schaven op mijn knieën, handen, armen en benen. Maar ja. Zonder te vallen leer je niet op te staan. Op een gegeven moment was mijn moeder het zat om telkens nieuwe Bert en/of Erniepatches op mijn broeken te moeten naaien. “Karolien,” zei ze toen ik een jaar of acht oud was, “je moet echt wat meer met beleid gaan doen! Zo gaan al je mooie broeken telkens kapot!”. Zo heb ik van jongs af aan al geleerd: als je mooie dingen wil behouden, moet je dat met (een) beleid aanpakken. Zo zijn we dan hier beland, vijftien jaar later. Met het beleid in mijn hand, wat nog warm is van de printer, loop ik CREA-lokaal 3.12 binnen. De allereerste échte ALV. Wat een spanning, wat een sensatie. Gedachtes vliegen een kwartier voor het begint toch wel door je hoofd. “Hebben leden iets gezien wat wij met z’n allen over het hoofd hebben gezien? Wordt het een pittige ALV? Ik hoop echt dat ik niet struikel op deze hakken…”. Na de ALV staan we beneden met zijn allen, een biertje in de hand en een opgeluchte lach op mijn gezicht. We hebben het gehaald, nu kan de rest van het jaar beginnen. Ik kijk om me heen en zie allemaal leden die genoeg om de vereniging geven om op hun vrije avond naar een ALV te komen. De leden die je aan het begin van de avond heel even knikkende knietjes hebben bezorgd, maar waarvan je weet: ze zullen je nooit laten vallen.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie