Joyce haar heerlijke creaties !!
Wie Instagram heeft is het waarschijnlijk niet ontgaan. Joyce haar Instagram verhalen laten ons allemaal watertanden. Bakseltje hier, heerlijk gerechtje daar. Het lijkt wel een oneindige stroom aan inspiratie van heerlijke eten. Voor de mensen die iets minder creatief zijn dan Joyce heeft ze de oplossing gevonden: een recept met ons delen. Met dit kleine gebaar kunnen wij allemaal genieten van deze heerlijke creaties en weer een avondje zonder hoofdzorgen in de keuken gaan staan.
Geschreven door Joyce Schouten
Aziatische kerrie paksoi Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 paksoi
- 2 el (olijf)olie
- 200g vegetarische basis wokstukjes (AH)
- 250g rijst (zilvervlies)
- 2 à 3 tl kerriepoeder of hot curry
- 1 tl verse of gemberpoeder
- 1 tl verse of knoflookpoeder
- 1 of 2 el ketjap manis
- 2 tl sesamzaadjes
- Optioneel: maak aan het einde op smaak met peper en zout.

Kookmaterialen
- Snijdplank & mes
- Wokpan en spatel
Stappen
- Pel de ui en was de paksoibladeren één voor één.
- Zet een pan met water op voor de rijst.
- Snijd de ui door de helft en snijd hem daarna weer in op de helft (dus een kwart).
- Snijd het witte deel van de paksoi in reepjes van ongeveer 1,5cm breed en de bladen grover. Verdeel ze over twee aparte stapeltjes.
- Doe de rijst in de pan en kook deze volgens de verpakking.
- Verhit de (olijf)olie in de wokpan en van de vegetarische wokstukjes tot ze een beetje gekleurd zijn, voeg dan de kwart ui ringen toe en bak tot dat ze glazig worden.
- Voeg dan de witte stukjes van de paksoi toe en bak voor 3 minuten met af en toe roeren.
- Voeg dan de kruiden toe en bak voor 1 tot 2 minuten.
- Als laatste voeg je de eetlepel(s) ketjap manis en paksoibladeren toe en bak voor nog eens 2 à 3 minuten tot de bladeren zacht zijn geworden.
- Doe de rijst op het bord en daarna de mix uit de wok. Strooi als laatste sesamzaadjes erover en tada diner is ready! Eet smakelijk 😊
Tips
- Extra smaak
- Maak het extra lekker door ringentjes lente ui toe te voegen te gelijk met de sesamzaadjes.
- Vervanging
- Vervang de rijst ook een keer door zoete aardappel. Snijd de in blokjes van ongeveer 1 cm bij 2 cm en doe ze tegelijk met de vegetarische wokstukjes in de wokpan.
- De vegetarische wokstukjes kunnen ook vervangen worden door kip of een veganistische vleesvervanger.
- Plantjes en duurzaamheid
- De binnenkant, kleine bladeren, van de paksoi kan je bewaren en in een glazenpotje met een laagje water zetten (eventueel op een watje) dan gaat hij weer opnieuw groeien.