Translate ¬Ľ

Joyce haar heerlijke creaties !!

Wie Instagram heeft is het waarschijnlijk niet ontgaan. Joyce haar Instagram verhalen laten ons allemaal watertanden. Bakseltje hier, heerlijk gerechtje daar. Het lijkt wel een oneindige stroom aan inspiratie van heerlijke eten. Voor de mensen die iets minder creatief zijn dan Joyce heeft ze de oplossing gevonden: een recept met ons delen. Met dit kleine gebaar kunnen wij allemaal genieten van deze heerlijke creaties en weer een avondje zonder hoofdzorgen in de keuken gaan staan.

Geschreven door Joyce Schouten

 

Aziatische kerrie paksoi                                                                      Recept voor 2 personen

Ingredi√ęnten

 • 1 ui
 • 1 paksoi
 • 2 el (olijf)olie
 • 200g vegetarische basis wokstukjes (AH)
 • 250g rijst (zilvervlies)
 • 2 √† 3 tl kerriepoeder of hot curry
 • 1 tl verse of gemberpoeder
 • 1 tl verse of knoflookpoeder
 • 1 of 2 el ketjap manis
 • 2 tl sesamzaadjes
 • Optioneel: maak aan het einde op smaak met peper en zout.

 

Kookmaterialen

 • Snijdplank & mes
 • Wokpan en spatel

  Stappen

 1. Pel de ui en was de paksoibladeren één voor één.
 2. Zet een pan met water op voor de rijst.
 3. Snijd de ui door de helft en snijd hem daarna weer in op de helft (dus een kwart).
 4. Snijd het witte deel van de paksoi in reepjes van ongeveer 1,5cm breed en de bladen grover. Verdeel ze over twee aparte stapeltjes.
 5. Doe de rijst in de pan en kook deze volgens de verpakking.
 6. Verhit de (olijf)olie in de wokpan en van de vegetarische wokstukjes tot ze een beetje gekleurd zijn, voeg dan de kwart ui ringen toe en bak tot dat ze glazig worden.
 7. Voeg dan de witte stukjes van de paksoi toe en bak voor 3 minuten met af en toe roeren.
 8. Voeg dan de kruiden toe en bak voor 1 tot 2 minuten.
 9. Als laatste voeg je de eetlepel(s) ketjap manis en paksoibladeren toe en bak voor nog eens 2 à 3 minuten tot de bladeren zacht zijn geworden.
 10. Doe de rijst op het bord en daarna de mix uit de wok. Strooi als laatste sesamzaadjes erover en tada diner is ready! Eet smakelijk 😊

Tips

 • Extra smaak
  • Maak het extra lekker door ringentjes lente ui toe te voegen te gelijk met de sesamzaadjes.
 • Vervanging
  • Vervang de rijst ook een keer door zoete aardappel. Snijd de in blokjes van ongeveer 1 cm bij 2 cm en doe ze tegelijk met de vegetarische wokstukjes in de wokpan.
  • De vegetarische wokstukjes kunnen ook vervangen worden door kip of een veganistische vleesvervanger.
 • Plantjes en duurzaamheid
  • De binnenkant, kleine bladeren, van de paksoi kan je bewaren en in een glazenpotje met een laagje water zetten (eventueel op een watje) dan gaat hij weer opnieuw groeien.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je ge√Įnteresseerd bent in een re√ľnistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie