Translate »

José’s Survival Guide voor Online Uni

De zomer is al weer bijna voorbij, en dat betekent natuurlijk twee dingen. Ding 1: we kunnen weer borrelen! Ding 2: we moeten de ochtend daarna wel weer lekker brak naar college. Dit jaar is het echter een beetje anders, want wij mogen voorlopig even met een zonnebril op en Cup a Soup in de hand gezellig achter een camera plaatsnemen. Gelukkig heeft een van onze AEGEE-veteranen wat tips om het thuis studeren wat dragelijker te maken!

Geschreven door José van der Meer

Back to school, maar niet helemaal. Nog even en de colleges beginnen weer, maar net als iedereen zullen deze allemaal online gevolgd moeten worden. Ik heb geluk dat ik dit net ontweken heb doordat ik geen colleges meer hoef te volgen, maar ik heb de kwelling van online les krijgen zeker meegekregen vanuit mijn werk als trainer voor middelbare scholieren. De afgelopen zomer heb ik meegeholpen aan zomerprojecten als studiecoach voor leerlingen die achterstand hebben opgelopen doordat ze thuis zelfstandig aan het werk moesten en dit is wat ik van hen heb gehoord:

  1. Elke dag in en uit in dezelfde omgeving zitten zorgt ervoor dat je ritme naar de knoppen gaat.

Herkenbaar en ook zeker vervelend. En je voelt hem al aankomen, maar je bent zelf wel de baas over je ochtendroutine. En juist in deze tijden kan je experimenteren met nieuwe dingen uitproberen zodat jij kan ontdekken wat jij chill vindt. Je kan ervoor kiezen om vanuit je bed direct naar je laptop te rollen om het college te gaan bekijken, je kan er ook voor kiezen of je nu s ’morgens je boodschappen wilt doen of een rondje gaat lopen. Juist een tijd om precies uit te zoeken wat jij nu fijn vindt. Tel uit je winst.

  1. Ik heb geen zelfdiscipline.

Het feit dat je dat al zegt, zorgt ervoor dat je het ook niet eens kan trainen. Discipline is iets waar je beter in kan worden, hoe vaker je het doet hoe beter het gaat. Alleen is het net als met sporten, probeer je te veel in één keer dan raak je geblesseerd en moet je een tijd rust houden. Kies bewust waar je discipline wil gebruiken en ga op onderzoek uit hoe je (slechte) gewoontes werken en hoe je deze kan veranderen. U got this.

  1. Ik kan mij thuis NIET concentreren.

Wat is de definitie van concentratie? Op één ding focussen, en ik geloof er zeker in dat jij dat thuis ook kan doen. Urenlang Netflixen of gamen? Zeker dat je daar je concentratie voor nodig hebt. Nu nog de vraag ‘Ja maar dat vind ik leuk om te doen, hoe the fuck kan ik mij concentreren op dit college’. Ten eerste: Wat leidt je af? Haal dat weg. Wanneer kon je je goed concentreren? Welke omgeving zat je? Wie was er bij je? Wat was je omgevingsgeluid? Probeer dat na te bootsen, er zijn zelfs sites je cafégeluiden aan kan zetten.

Dat was het voor nu, hoop dat jullie straks lekker goed back to school in de schoolbanken in je bed kunnen liggen (zou ik overigens niet in bed liggen, is slecht voor je slaaphygiëne en concentratie xoxo).

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie