Translate »

José’s AEGEE

Het is ontzettend warm, ik ben nu nog aan het werk in mijn snikhete kamer want je moet nu zoveel mogelijk thuis werken als het kan. Er is een hittegolf, er is corona. En ik kijk uit naar het einde van de middag als ik de verkoeling op kan zoeken met mijn vrienden.

Door José van der Meer

Als corona mij een ding duidelijk heeft gemaakt, is het wie ik belangrijk vindt om contact mee te hebben en te onderhouden. Ik heb nooit veel waarde gehecht aan online contact onderhouden, maar ik heb nu veel beter op een rijtje wie ik graag elke dag zou willen zien en spreken. En als je mij vijf jaar geleden had wijsgemaakt dat ik 80% van die mensen via een vereniging heb leren kennen dan had ik je uitgelachen want ik wilde helemaal niet bij een vereniging.

Ik kwam bij AEGEE-Amsterdam aanwaaien toen ik erachter kwam dat er verenigingen bestonden zonder ontgroeningen of verplichtingen. Ik was nieuwsgierig (en het goedkoop reizen sprak me ook aan). Nu vijf jaar later ben ik zo blij dat ik mijn vooroordelen opzij heb gezet en langs ben gekomen op de open borrel.

Zonder AEGEE had ik niet in één jaar tijd zeven verschillende landen bezocht. De mogelijkheden om elke maand een reis te kunnen maken zijn grenzeloos. Vanuit Amsterdam worden er ledenweekenden, liftwedstrijden, wintersports georganiseerd, met daarbovenop nog vele evenementen die door andere locals (steden in Europa) worden georganiseerd. Mijn to do wat ik nog wil doen bij AEGEE qua reisjes: Sailing the Croatian Dream waar je een week lang op een zeilboot langs de Kroatische kust gaat zeilen. Ik kan niet wachten om straks weer Europa te gaan ontdekken.

Zonder AEGEE had ik een heleboel lieve mensen niet ontmoet, zowel in Amsterdam als in Europa. Door de vrijblijvendheid dat alles mag, niks moet, zijn er zoveel verschillende mensen met allerlei achtergronden. Zonder AEGEE was ik in mijn psychologiebubbel blijven zitten. Nu heb ik te maken met zoveel verschillende opleidingsachtergronden, cultuurachtergronden en verschillende interesses dat mijn wereldbeeld enorm is gegroeid en daar ben ik echt heel blij mee. Tijdens exchanges leer je over het studentenleven van andere steden in Europa, wordt je zelfs thuis bij hen opgevangen. Op exchange in Skopje sliep ik bij een meisje, wiens ouders geen woord Engels spraken. De moeder kwam elke ochtend een kopje koffie brengen, stak vragend haar duim op als ik een slokje nam en ging pas weg als ik tevreden was.

Zonder AEGEE had ik een heel groot deel van het uitgaansleven die ik heb (had, thanks corona) en activiteiten die te doen zijn rondom Amsterdam niet gehad. Door de feestjes heb ik leuke clubs en kroegjes ontdekt; door de activiteiten heb ik verschillende culturele evenementen bezocht en actieve activiteiten gedaan die ik wel had willen doen, maar niet wist hoe ik dat kon organiseren. Doordat er een budget is, is er ineens zoveel mogelijk om te organiseren wat jou tof lijkt. Zeilweekendjes, paintballen, met een groep van vijftig man tegelijkertijd in een vliegtuig naar Porto zitten. Ik denk niet dat ik dat zonder AEGEE had kunnen mee maken.

Nu lijkt alles ingeperkt te zijn door de maatregelen, maar niks is minder waar. Nog steeds voel ik mij verbonden met deze lieve mensen. Online wordt er ontzettend veel georganiseerd en gesteund, toen er in andere landen strengere lockdowns waren werden er door heel Europa heen online activiteiten georganiseerd, van pubquizes tot een online festival. Dit jaar bestaat AEGEE-Amsterdam 35 jaar en wordt het Lustrum georganiseerd, ik kan echt niet wachten wat AEGEE dit jaar voor mij in petto heeft.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie