Translate »

Jasper zijn Cobo avonturen

De epische Constitutieborrel saga is jullie misschien niet ontschoten als jullie mijn verhalen op facebook hebben gevolgd. Je eigen CoBo is het leukste natuurlijk, en vooral die van AEGEE-Amsterdam is het leukste omdat wij de langste CoBo hebben van alle CoBo’s (Die van ons duurt 8 uur, en die van anderen duurt vaak 3 uur). Het enige spijtige is dat je je op een gegeven moment niets meer herinnert van je eigen CoBo, dus ga je maar op excursie naar andere AEGEE locals en Amsterdamse studentenverenigingen om te kijken wat zo’n CoBo nou eigenlijk is.

 

Geschreven door Perry Prinsen

 

Zo begon mijn epische verhaal dus bij de CoBo van AEGEE-Aachen. Samen met Nadine ging ik op pad naar het verre Duitsland. Dit is dan ook de enige CoBo die buiten Nederlandse grenzen plaatsvindt (Cocktailparty van het nieuwe CD telt niet). Zodra we hier binnenkwamen werden we rijkelijk geserveerd met bier en werd dit steeds aangevuld. Als je ooit een leuke foto wilt zien van hoe lam Nadine kan zijn, dan moet je even naar mij toe komen :). 

 

Het CoBo seizoen in Nederland wordt voor AEGEE traditioneel geopend bij AEGEE-Delft en dan valt je gelijk wat op: Je kan er potverdomme niets brassen. Want zoals ik al vaker heb gemerkt bij de andere CoBo’s, kiezen de locals een locatie uit waar een ouderwetse betonnen bunker niets bij is. En daarnaast proppen ze dan de hele locatie vol met oud besturen die uiteindelijk nog bestuur hebben gedaan voordat jij geboren was. Maar afijn, het bier was gratis en helaas was het gratis bier na 1.5 uur al op. 

 

In de tussentijd is de rest naar de CoBo’s van AEGEE-Eindhoven en AEGEE-Tilburg geweest. Dus daar kan ik niets over zeggen, maar was vast leuk. Heuij.

 

De volgende CoBo was bij AEGEE-Leiden, in principe was dit een kekke CoBo waar we van te voren gezellig met de andere Nederlandse besturen gegeten hebben. Over de CoBo zelf is niet veel nieuws te vertellen, het enige probleem is dat je de omroeper (pedel) totaal niet kon verstaan. Dus ja, die werd maar gebrast. Helaas was ook dit weer een tevergeefse poging. En daarna gingen we lekker naar huis voor het restant van de intro activiteit.

 

Ah, mijn favoriete reservebestuur, dat is AEGEE-Utrecht. Deze makkers kende ik van de keer dat ik ze feutte en sindsdien ben ik hun favoriete reserve zesde bestuurslid en hebben we een goede band. Zo’n goede band dat ik ze natuurlijk moet beschermen tijdens de vijandigheden van een CoBo. Ten eerste kon ik dat doen door met ze mee te adten tijdens onze recipiering. Maar natuurlijk moest ik ook voorkomen dat hun spullen gebrast werden, dus daarom deed ik het maar. Niemand van hun local bewaakte de spullen en daardoor heb ik hun boek 3 keer mee naar buiten kunnen nemen. Nu komen ze op 10 december langs voor de galaborrel om een driegangendiner voor ons te maken.En daarna mogen ze onze butler zijn op deze borrel. Muahahahaha.

 

En last but not least, de CoBo van AEGEE-Groningen. Een ware culinaire wereldreis. Niet alleen omdat het zo’n eind van ons vandaan ligt, maar ook omdat ik hier de Eierbal heb mogen ontdekken. Dit is iets wat Groningen van de wereld vandaan houdt en dat zou eigenlijk verboden moeten zijn. Verder was deze CoBo onwijs chaotisch, omdat er 75 mensen waren in een locatie van max 60. Lekker proppen dus. Maar Groningen was wel cute als bestuur, dus dat was leuk.

 

Verder ga ik nog Amsterdam onveilig maken in de maand november, dus houdt me in de gaten op Facebook als je dat interessant vindt ;P.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie