Translate »

Janthe haar dierlijke avonturen

Ons prachtige oud praeses Janthe heeft een hobby wat wij van haar nog niet allemaal weten. Deze meid rijdt door meren en bossen, maar niet op haar fiets. Ze rijdt hier op een paard! Wat voor avonturen zij hier allemaal mee beleefd leer je hieronder!

Geschreven door Janthe Buhrs

 

Wel geteld zit ik nu al 47 dagen in quarantaine bij mijn ouders in Vught. Nu hoor ik jullie denken wow wordt je dan niet echt super loco dat je niet meer je eigen plek hebt en bladiebla?! Hmm nee niet echt, want wat zo chill is om hier te verblijven in Vught, in plaats van op mijn kamertje in Rotterdam is dat ik hier nog wel nog enigszins naar buiten kan en daar ook een reden voor heb. Wij hebben namelijk een heel groot (niet-huis) dier die uitgelaten moet worden, namelijk mijn paard C’est la Vie (ja dat is echt d’r naam idk oké….).

Nu heb ik dus bijna elke dag een goede reden om mijn muffe kamer en scriptie stress te verlaten en even wat Brabantse buitenlucht op te snuiven en de cowgirl uit te hangen. Fijn aan paardrijden is ook dat je gemiddeld bijna altijd 1,5 meter afstand hebt van wandelaars, sporters en ander vreemd gespuis dat nu ineens allemaal naar buiten moet. Mensen blijven lekker ver van je weg want ze zijn of bang voor het paard of willen niet in z’n aura komen. Super handig corona schild dus wanneer je naar buiten gaat. Ik ga nog net niet te paard naar de supermarkt maar ik zeg niet dat deze tijd niet een keer zal aanbreken.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie