Translate »

Incoming exchange Istanbul

Door Anne de Vries

Het eerste weekend van maart kwamen 14 leden van AEGEE-Istanbul op bezoek. Drie dagen lang lieten we ze kennis maken met onze mooie stad!

Nadat iedereen in Amsterdam was aangekomen, begonnen we het programma met wat spelletjes om elkaar wat beter te leren kennen en aten we overheerlijke hutspot met rookworst (al dachten sommige leden van Istanbul daar wat anders over…). De volgende activiteit op het programma was een tour over de Wallen en we eindigden de avond in de Kleine Cooldown.

Zaterdagochtend verzamelden we al vroeg, in de vrieskou, op de Nieuwmarkt voor de City tour. Onder leiding van Romy kwamen we langs alle highlights van de stad. Omdat het toch wel heel erg koud was, besloten we om het middagprogramma over te slaan. De meeste leden van AEGEE-Istanbul gebruikten deze tijd om zo’n coffeeshop eens van binnen te zien.

Hierna konden we gelukkig onze honger stillen bij Rimini en geheel volgens AEGEE-stijl namen we het hele restaurant over en werden de tafels aan de kant geschoven zodat we onze dansmoves konden laten zien. De avond zetten we voort in Coco’s, waar we tot in de late uurtjes te vinden waren. Zondagochtend verzamelde een groep zeer brakke deelnemers en hosts zich bij Centraal om naar de Zaanse Schans te gaan waar iedereen de nodige Instagram-waardige foto’s kon maken. Na al deze activiteiten was het hoog tijd om de deelnemers ook wat bij te brengen over over de Nederlandse cultuur en de uitwisseling werd afgesloten met een kroegentocht in de Pijp. Het was zeker een geslaagde uitwisseling en hopelijk gaan we binnenkort naar Istanbul toe!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie