Translate »

Het leven van Sigma Octantis tijdens coroon

Ook Sigma Octantis heeft het druk tijdens de quarantaine. Wat wij allemaal doen heeft niet allemaal te maken met AEGEE natuurlijk. Laten we eerlijk zijn: wij hebben ook een leven. Wat we allemaal aan het doen zijn hebben we voor jullie op papier gezet.

 

Geschreven door Sigma Octantis

 

 

Nadine: Net toen ik dacht dat mijn bestuursjaar niet gekker kon worden dan de geplande verlenging ervan, besloot meneer Corona op de wereld deur te kloppen. Dit heeft er natuurlijk voor gezorgd dat mijn leven een draai van 180 graden heeft gemaakt, net als bij iedereen obviously.

Meestal begint mijn dag om half negen. Ik blijf dan nog vaak een uur lang in bed liggen, nieuwsartikelen lezen, filmpjes kijken of knuffelen met Bruno. Vervolgens besluit ik rond half tien dat het dan nu toch echt tijd is om op te staan. Ik maak dan een kopje koffie, eet wat ontbijt en dan spring ik achter mijn computer om een leuke serie te kijken. Nadat ik klaar ben met netflixen ga ik mijn to-do lijstje af, ondertussen komt mijn vogel Fonsie vaak langs om even te fluiten of te dansen. Dat maakt mijn dag altijd erg gezellig gelukkig. Ik besteed per dag erg veel tijd aan AEGEE, waardoor ik vergeet dat ik mijn scriptie ook nog aan het schrijven ben. Dat is erg onfortuinlijk aangezien ik wel deadlines heb. Gelukkig heb ik tegenwoordig een systeem bedacht met wekkers die aangeven wanneer het tijd is om te wisselen van taakje. Helaas moeten deze wekkers mij ook vaker dan mij lief is aangeven dat ik eindelijk eens serieus moet beginnen met mijn dag, oeeps! Meestal ben ik klaar met mijn serieuze taakjes rond een uur of negen. Dan speel ik mijn favoriete quarantainegame aller tijden, namelijk de sims. Zij mogen namelijk wel naar buiten en leuke dingen doen. Meestal escaleert dit een beetje en ben ik rond een uur of twee weer klaar met de sims en wals ik richting mijn bed. Verder heb ik me deze quarantaine beziggehouden met het maken van leuke lange wandelingen door Hilversum of Amsterdam. Dit is vooral leuk als de hooikoorts erg op speelt en je met man en macht probeert om niet te niezen in het openbaar. Vervolgens nies je alsnog en denkt iedereen dat je corona hebt …
Ook ben ik al een keer met de scooter naar Amsterdam gereden. Dit was een erg leuk uitje, want ik ben gelijk verdwaald in de Bijlmer. Helaas kan dit de komende weken even niet meer, aangezien mijn scooter bij de scooterboer is.

 

Nelleke: In deze periode vind ik het heel moeilijk om mijzelf te motiveren om overdag dingen te gaan doen. Iets waarvoor ik mij de laatste week toch bijna iedere dag om 10 uur voor uit mijn bed sleep is sporten. Mijn sportschool (USC) geeft namelijk veel lessen online en ik merk dat ik het relaxed vind om daaraan mee te doen omdat die meid dan gewoon tegen je aan het lullen is alsof je in een gymzaaltje met haar staat. Iedereen kan deze lessen trouwens volgens via facebook (USC groepslessen). Daarnaast heb ik laatst een Harry Potter marathon verspreid over meerdere dagen wat zeer prettig was. 

Omdat ik begin april verhuisd ben naar de NDSM-werf ben ik ook nog steeds Amsterdam noord aan het verkennen. Ook al woon ik al mijn hele leven in deze stad, noord heb was altijd noord gestoord en daar kwam je nooit. Voordeel is dat ik met mijn beste vriend en een vriendinnetje in dit pand woon. Daarnaast wonen Julius en Anna om de hoek en twee van mijn beste vrienden in mijn pand dus wandelingen (het liefst naar het plaatselijke Ijscuypje) kom ik niet te kort. 

 

Jasper: Al mijn plannen zijn van maart tot een onbepaalde tijd compleet vervaagt. Nou net toen ik er net zo’n zin in had om nog wat langer bestuur te doen. Nu denk je misschien: “Wat dramatisch Jasper, maar daar zitten we niet op te wachten”.  Daarom wordt het tekstje hierna iets blijer, net als in die kut feelgood films.

Iets wat erg hielp is dat ik 11 maart in Amsterdam ben komen te wonen, na 2.5 lange jaren leef ik er dan eindelijk. Lekkere showstopper dat corona dan weer langs kwam, maar ach. Gelukkig ben ik in de buurt komen te wonen van andere leuke AEGEE’ers in de bijlmer, dit maakt het een stuk leuker. Binnen zitten heeft ervoor gezorgd dat mijn creativiteit wel een enorme boost heeft gekregen. Zo krijg ik allemaal leuke ideetjes die ik nu als een soort van hobby ga uitvoeren. Helaas is het waar dat AEGEE op dit moment mijn hobby is. Werk en privé gescheiden houden is totaal mislukt in deze quarantaine. Is dat erg naar mijn mening? Nee hoor, zolang je maar op tijd naar bed toe gaat en wel met je vrienden blijft chillen. Andere pro-tip, blijf met mensen praten over je gevoelens en hoe je je over corona voelt, dat is belangrijk! Houd je taai! Pas goed op jezelf! 

 

Mandy: Een gekke periode; deze quarantaine tijd. ’s Morgens word ik wakker gemaakt door de duiven op mijn balkon die meer actie hebben in hun leven dan ik op het moment. Ik jaag ze chagrijnig weg en ga weer in bed liggen om daarna twee uur lang filmpjes te kijken en muziek te luisteren. Om 9 uur moet ik er van mezelf toch meestal écht aan geloven en moet ik toch mijn bed maar eens uit. Motivatie is lastig te vinden soms in deze tijden… Op dit moment studeer ik weer, mijn studie is namelijk vanaf april weer begonnen. Dit in combinatie met AEGEE is te doen, maar zorgt er vaak ook voor dat ik de leuke AEGEE-dingen verkies boven het werken aan mijn studie, zo schrijf ik ook deze blog, terwijl ik eigenlijk een essay moet typen… Om meer motivatie te krijgen ben ik meer gaan sporten en meer gaan wandelen. Zo woon ik dichtbij enorm leuke kangoeroes, een mooi park en heb ik sinds kort een van mijn verwaterde hobby’s – racefietsen – weer opgepakt. Ook heb ik in de quarantaine een akoestische gitaar gekocht, heel erg goed gezorgd voor mijn planten kinderen en heb ik mijn garderobe verblijd met alle blije kleuren van de regenboog.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĂ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĂŻnteresseerd bent in een reĂĽnistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie