Translate ┬╗

FILMS EN SERIES DIE JE MOET ZIEN

Ten tijde van coroon (het verdient even geen hoofdletter want het moet weg)  is het natuurlijk belangrijk dat we allemaal vermaakt worden. Aangezien dit helaas niet meer door menselijk contact kan moeten er andere manieren gezocht worden om onze breintjes te prikkelen met leuke en nieuwe dingen. Omdat ik een INTENSE film en serie geek ben zal ik proberen jullie breintjes te prikkelen met mijn meest favoriete films en series. Nee dit zal niet alleen Marvel en Harry Potter zijn!

Geschreven door Nelleke Stibbe

 

Series

 1. DARK (Netflix, 2 seizoenen): Jaja hier is hij dan. Mensen die vaker over dit soort onderwerpen met mij praten zijn zeker bekend met de zin: Alles ist mit einander verbunden. En met Gretchen. Dit is, by far, de beste serie die ik in tijden heb gezien. Ik ben al twee jaar compleet in de ban van deze serie. Na beide seizoenen drie keer te hebben gezien (jaja echt drie keer) te hebben gezien heb ik meerdere mensen (Mandy en Yannick) aangestoken met deze geweldige serie en ben ik aanspreekbaar om elke theorie over deze serie onder de loep te nemen en om te proberen te voorspellen hoe het eindigd (wat nooit lukt).
  Het gaat over Winden (een stadje in Duitsland) waar een kerncentrale staat en er verdwijnen kidneren. Dit is heel kort door de bocht. Het prachtige aan deze serie is dat alles klopt en dat je aan het einde van seizoen twee nog steeds niet alles weet. Hierdoor hou je de spanning heel erg vast. Het is Duits, maar daar wen je heel snel aan. Kortom: KIJK DIT. Je hebt het nodig in je leven.
 1. I am not okay with this (Netflix, 1 seizoen): Dit is een beetje tussen Stranger Things en Sexeducation in. Het is een serie met korte afleveringen waar je (in ieder geval ik) razendsnel doorheen bent. In deze serie heeft Syd een halve depressie doordat haar vader zichzelf van kant heeft gemaakt. Ze is heel negatief over alles, maar komt er na een tijdje achter dat ze gekke krachten heeft waar ze weinig controle over heeft. Je komt in situaties terecht die voor de meeste mensen, ondanks het magische tintje, toch wel zeer herkenbaar zijn. Daarnaast is Syd ook tering awkward, wat het heel fijn maakt om naar te kijken.
 2. Daredevil (Netflix, 3 seizoenen): Oke oke, toch een beetje Marvel erin. Ik kon het niet laten. Er staan meerdere Marvel seriies op Netflix, maar deze vond ik toch echt het leukst (Jessica Jones was ook heel fijn voor de liefhebber!!!). Matt Murdock wordt als jong kind blind, maar leert hierdoor zijn andere zintuigen veel beter te controleren. Samen met zn bestie begint hij een advocaten kantoor om mensen in nood te helpen, maar al snel leert hij dat hij meer wil doen om mensen in nood te helpen.
 3. The Rain (Netflix, 2 seizoenen): Een dodelijk virus verspreid zich door de regen en hierdoor moeten Rasmus en Simone zich verbergen in een bunker. Als ze hier jaren laten uitkomen gaan ze op zoek naar hun vader. Dit is moeilijker dan gedacht en ze komen erachter dat Rasmus van grote waarde is voor het medicijn. Deens, Deens gesproken. Beetje hysterisch, maar wel heel leuk!
 4. Ragnarok (Netflix, 1 seizoen): Hoewel te title anders zou zeggen: dit is GEEN Marvel serie. Het is een Noorse serie over Magne die teruggaat naar het stadje waar zijn moeder vandaan komt. Magne is lichtelijk autistisch en zijn broertje is tering pretentious. Hij komt er gaandeweg achter dat hij gekke krachten heeft en sterker is dan hij was. In deze serie wordt er meer uitgelegd over de Noorse mythologie dan in Marvel. Ook de Noorse taal in de serie geeft het een ander tintje. Ik geniet heel erg van Scandinavische talen, zoals je misschien kunt zien.

 

Films

 1. Prisoners (Netflix): Duurt lang, maar is spannend tot het allerlaatste moment. Echt het allerlaatste moment. De laatste seconde. Geluid moet bij deze film op hard, want de muziek is TEEEEEERING goed. Gaat over de vader van twee kids die vermist raken en de zoektocht naar de kids. Het is best een heftige film, maar echt goed.
 2. About time: Ik weet niet of deze film nog ergens op een streaming service staat, maar dit is echt een van mijn favoriete films ooit. Het lijkt in het begin op een cliche love story, maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet over. Het is een hele hele hele fijne film, met bijna allemaal Britse acteurs (wat natuurlijk sowieso al een erg fijn is). Waar je gegarandeerd heel erg om kan lachen en soms ook heel erg om kan huilen, maar niet omdat het zielig is. Het is heel mooi.
 3. Dark Knight triologie (Netflix: Batman begins, the dark knight en the dark knight rises): As we all know: ik ben GEEN enorme DC fan. Ik ben wel een enorme sucker voor alles van Christopher Nolan. Laat deze leuke vent nou de regisseur van deze drie films zijn. Zijn regie heeft geresulteerd in drie films die staan als een huis en waarbij je je geen enkel moment verveeld. Batman zal bij iedereen wel een beetje bekend zijn, maar voor de leek hierbij toch de Jip en Janneke uitleg: Bruce Wayne is een zielig knulletje zonder ouders en wordt Batman. In de Dark Knight kun je ook genieten van de fantastische prestaties van Heath Ledger als the Joker!! (wanneer je hiermee klaar bent doe je zelf dan een lol en kijk ook Inception, Interstellar en Dunkirk. Als je hiervan nog niets hebt gezien ben je, sorry, een ongecultureerd zwijn)
 4. Fury (Netflix): Weer een gevalletje van zet de muziek hard, want ook deze componist is weer zeer on point. Deze film gaat over de tweede wereldoorlog, maar niet op de manier die we gewend zijn. Basically gaat het over de relatie tussen de mannen in een tank. Ze zitten dicht op elkaar en moeten de tijd met elkaar overleven. Hier ontstaan interessante relaties. Is zeer spannend en je krijgt net even een andere kijk in het leven van soldaten in de tweede wereldoorlog.
 5. The Lorax (Netflix): Sorry, maar mijn guilty pleasure moest er natuurlijk ook in. Deze film heb ik denk ik al 50 keer gezien. Wanneer ik me kut voel, wanneer ik iets wil kijken zonder na te denken, wanneer ik even wil lachen. Hij is eigenlijk bijna altijd perfect. PAS OP: er worden liedjes in gezongen en hij is eigenlijk bedoeld voor kinderen van drie (zoals Bruno), maar ik vind hem echt altijd genieten. Hierbij kun je gewoon achterover zitten en relaxen. Het gaat over een man, die wil een Tneed gaan maken (een soort trui met 0932502385 mogelijke functies), maar daarvoor hij bomen omhakken. Wanneer hij dit doet komt er onweer en plopt de Lorax (soort oranje dwerg met een enorme snor) uit de stronk en gaat hem de les lezen.

 

 

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie