Translate Ā»

Fiers first date

Ik denk dat iedereen wel weet hoe lastig het soms kan zijn om even een vrij avondje te regelen voor wat gezelligheid met vrienden. En ik denk dat jullie je ook wel kunnen voorstellen dat het voor ons al helemaal soms moeilijk is aangezien AEGEE ons leven is en ons leven AEGEE. Iets waar we zeker niet over klagen maar wel een feit is. Na al ongeveer 5 maanden met elkaar opgescheept te hebben gezeten was het ons nog steeds niet gelukt een keer iets gezelligs te gaan doen met Fier buiten AEGEE. Wat een schande! Dus zo gezegd zo gedaan leek het ons leuk een keer een gezellige bondingsactiviteit te doen zonder alle bestuurstramalanten. Het werd tijd voor een romantisch avondje uit met Fier.

Omdat we doorgaans al genoeg aan het regelen zijn, besloten we een simpele activiteit te gaan doen: goedkope pizza eten op Leidseplein en naar de film. Best wel eerste date waardig al zeg ik het zelf. Dus onder het genot van wijn, pizza en pasta gingen we op zoek naar een leuke film. Uiteindelijk stemden we alle fier in voor de film lā€™Amant Double, een Franse dramafilm/thriller. Natuurlijk verwacht je bij een Franse film wel wat gekkigheid want tja, het zijn Fransen (no offense Romy) maar wat er allemaal in deze film gebeurde waren we niet echt op voorbereid. Dat er op ons na maar twee andere mensen in de zaal zaten, gaf eigenlijk al wel aan dat we beter eerst de trailer hadden kunnen kijken. Omdat dit een blog is en geen filmrecensie zal ik vooral even ingaan op de gezichtsuitdrukkingen van Fier gedurende de aparte scĆØnes vol intrige, psychoses, horror, erg veel seks en andere rare dingen die ik niet eens na kan vertellen. Romy spreekt natuurlijk Frans wat eigenlijk wel goed uit kwam want zo hoefde ze niet de hele tijd te kijken maar kon ze wel nog enigszins het verhaal volgen. Ik daarentegen zat vooral met mijn knieĆ«n opgetrokken en mijn gezicht verborgen omdat de spanning me echt te veel werd. Handig was dat Lisa naast me zat en het wel aan kon om te kijken en vooral constant uit riep: wat is dit?! Hierdoor kon ik goed peilen dat het nog niet het goede moment was om mijn handen voor mijn ogen te halen. JosĆ© de bikkel die ze is, hield het ook gestaag vol en zat vooral met een groot WTF hoofd naar het scherm te kijken.

Hoe dan ook, de film mocht dan niet echt een succes zijn maar we hebben zeker veel gelachen!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie