Translate Ā»

EuropaCie, wat doen die nou precie(s)?!

De EuropaCie is dƩ commissie die zorgt dat de AEGEE-Amsterdammers ook vanuit hier proeven van al het moois wat Europa te bieden heeft en een aantal keer per jaar ook echt de verbinding maakt met andere Europese locals.

Geschreven door Jujube Zeguers

In Amsterdam organiseren we een European night: een echte AEGEE-traditie. Tijdens de European night laten we je kennis maken met drank en hapjes vanuit verschillende Europese landen. Ieder commissielid is verantwoordelijk voor een land en introduceert het land op de avond zelf ook met een traditie uit dit land. De European night zul je nog vaak tegen komen bij Agorea, Summer Universities, uitwisselingen en events door heel Europa. Jullie hebben al een beetje kunnen kennis maken met deze activiteit tijdens de introductieperiode & als je hier niet was dan is dit ook geen probleem! Deze activiteit is namelijk een laagdrempelige kennismaking met dit fenomeen en het is ook heel leuk om onze voorzitter dronken te zien worden aangezien zij de avond opent met een shotje van elke tafel (beter bekent als de Europe tour). Ennnn goed nieuws want deze activiteit komt er binnenkort weer aan dus hou facebook en de website goed in de gaten (p.s. het is 19 november)!

 

 

Op Europees niveau organiseert de EuropaCie de uitwisselingen. De afgelopen jaren zijn we onder andere naar Skopje (MacedoniĆ«), Istanbul en London geweest. Het speciale aan deze uitwisselingen is dat we vaak slapen bij de leden van de lokale AEGEE en dat zij ook een cultureel/party programma maken waardoor je in korte tijd de stad heel snel leert kennen. Bij een incoming exchange zorgt de EuropaCie voor het programma en hosten Amsterdamse leden de Aegeeā€™ers van de incominglocal. Afgelopen jaar kwam bijvoorbeeld AEGEE Istanbul bij ons op bezoek en tijdens een van de koudste weekenden van het jaar hebben we hen de veelzijdigheid van Amsterdam laten zien (en ze vonden zelf de weg naar de coffeeshops;). Dit jaar zullen we Napoli en Londen kennis laten maken met het mooie Amsterdam. Je vraagt je waarschijnlijk af waar we dit jaar dan naar toe gaan. We mochten het laatst eindelijk van de daken schreeuwen: WE GAAN NAAR PISA! In December gaan we een weekend cultuur snuiven, pasta en pizza eten tot we erbij neer vallen en feesten als echte Italianen! Je kunt je nog opgeven, dus ga gezellig met ons mee!

Buiten de exchanges organiseert de EuropaCie ook evenementen voor AEGEE Amsterdam. Tijdens de European movie night kiezen we een Europese film en koken we daar een passende maaltijd bij (disclaimer: wij zijn niet de KookCieā€¦). De introactiviteit ā€˜See you somewhere in Europeā€™ is een samenvatting van al de mogelijkheden die AEGEE op een Europees level te bieden heeft. Dit jaar hadden we een supergezellige avond op CREA, waarbij op vier verschillende locaties activiteiten te doen waren. De eerstejaars kregen in elke kamer uitleg over AEGEE-Europe en natuurlijk een bijpassend drankje (en veel snacks). Uiteindelijk bleek groepje 2 de grote winnaar en kregen zij een leuk Europa tasje mee naar huis! We hopen jullie nog veel te zien bij de verschillende Europese activiteiten!

 

See you somewhere in Europe (of in Amsterdam)!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie