Translate »

EPM Leiden

Mijn eerste Europese evenement. Ik was voornamelijk heel nieuwsgiering hoe dit weekend er dan precies uit ging zien als één van de minder Europa gerichte bestuursleden.
Het begon allemaal al goed. We kwamen op Leiden Centraal Luuk (voorzitter Delft) tegen en een hele groep buitenlanders. Iedereen met ons mee in de bus. Alleen gingen Brent en ik richting het Hilton en de groep wilde naar de gymzaal. Uiteindelijke conclusie, Brent en ik moesten 5 min en de Europeanen 20 min, want Luuk wist de weg niet.
Sanne volgde al snel en na een hapje eten zijn we naar de openingsceremonie gegaan. De ceremonie was in het Museum van Oudheden. Hier kwam dan ook de baas van het museum even een kort, interessant verhaaltje van 5 min vertellen (20 minuten). Als afsluiter van de ceremonie mochten we nog even een rondje maken door het museum. Zo kwamen we langs verschillende oudheden, zoals de Griekse God Kratos.

Na het museum van de Oudheden gingen zoals ik hoorde met de bus naar de party locatie. Waarbij iemand even naar me toe leunde om die droom te breken en te zeggen dat het om een walking bus ging. EEN WALKING BUS, dus dat is helemaal geen bus. Mijn teleurstelling was groot en ging met de eerste walking bus mee. Ik was in de bus wel zo rebels om geen riem om te doen en met mijn armen buiten de bus te hangen (grapje dat durfde ik helemaal niet, heel braaf mijn riem om gedaan). Na 20 min te hebben gelopen kwamen we op de oude Show Your Color locatie. Helemaal leeg, maar dat hield Amsterdam niet tegen om alvast het feestje te beginnen. Ik moet zeggen dat ik erg trots was op Amsterdam. We werden raar aangekeken en waren allemaal dronken, maar wat hebben we er een goed feestje van gemaakt. Zo kwam ik de bus (ja een echte bus) inlopen na het uitgaan met door een mededeling door een Amsterdammer die luidt als volgt: ‘NADIA ik heb gekotst in de bus!’ Daar gaat je Amsterdamse partyhartje toch wel wat harder van kloppen. Nu kregen we bij het ophalen van de jas en in de bus veel haat omdat wij in het Hilton hotel sliepen en niet bij de rest op de gymzaal. Amsterdam heeft de eerste dag meteen alweer veel Europese hartjes mogen shockeren.
Dag twee ging wat minder soepel bij het bestuur van Amsterdam. Ik werd om 10:00 wakker en ging toen maar snel onder de douche. Na het douchen kreeg ik de mededeling van de voorzitter dat op een kamer slapen met mij kut is omdat ik zo ‘vroeg’ wakker was. Daarna kwam ik er achter dat hij een wekker had gezet om 7:30 en ik hem  zelf had uitgezet. Dit was nog niet eens het grootste probleem. Sanne lag in de andere kamer waar wij geen kaartje voor hadden, dus wij konden niet bij Sanne komen. Na wat belletjes via de hoteltelefoon konden wij Sanne bereiken en waren we weer compleet. Na een uitgebreide lunch was het bestuur van AEGEE-Amsterdam fashionably late op de workshoplocatie (Disclaimer: Desireé en Iris waren wél keurig op tijd. Uiteraard ;). We hebben nog bij een mooie workshop over No Hate gezeten, waarbij de spreker het bloed onder onze nagels vandaan haalden. Met net een beetje teveel zelfliefde klapte onze grote vriend erg vaak voor zichzelf. Daarna was er een interessant debat over de vluchtelingen en zat de tweede dag er al weer op voor Amsterdam.
De zaterdag van EPM hebben Iris en Brent ons mooi vertegenwoordigd op de European Fair en zijn alle Europa tasjes verkocht! Daarna hebben we nog twee working groups gevolgd. Daar hebben we ook meteen de grootste fout gemaakt van het hele EPM. We gingen namelijk de laatste working group naar Youth Mobility. Best wel interessant op zaterdag, dus het voelde nog als een juiste keus. De zaterdag avond hadden we een glow in the dark pyjama party. Hier hebben we helaas allemaal niet gepiekt. Toch hebben Brent en Sanne shit van Leiden gestolen en zijn Iris en ik in een volle bus uitgebreid MacDonalds aan eeten.
Toen kwam zondag, de langste dag van het EPM. We moesten perse terug naar Youth Mobility. We werden op gedeeld in groepen. Ik kwam in groepje 3 en die pasten perfect bij mij. Ik ging naast een jongen uit Delft zitten en die had als Objective geschreven: Give me 5 more minutes. Er kwamen twee jongens uit Budapest naast mij zitten en eentje had als objective: There should be more snowmen in the winter for the students. Ik was dus wel blij met dit groepje. Daarna gingen we naar Europtimism, dat werd gegeven door Maarten. Dit was denk ik wel de leukste working group die ik heb bij gewoond. We gingen in groepen alle objectives bespreken en dat was heel interessant. Na de lunch moesten we WEER terug naar Youth Mobility. Nu kon ik dit precies nog 1 uur aan, maar daarna niet meer. Toen ben ik bij Bart Achterberg gaan zitten op een bankje en hebben we met wat Utrecht mensen de laatste working groups gechilled op de gang. Toen kwam de closing plenary, dit moest het leukste gedeelte zijn en dit was echt heel saai. Ik was gelukkig met leuke mensen, dus ik heb mij prima vermaakt.

Als ik zo terug kijk op mijn allereerste Europese evenement heb ik mij zoveel beter vermaakt dan verwacht. Ik vond het eigenlijk gewoon heel erg leuk en zat al meteen de optie Agora over te kijken. Maar vertel dat maar aan niemand, voordat ik er nog echt naar toe ga!

DSC_0019

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie