Translate Ā»

Drop of Wine: From Mountain to See

De Summer Universities… Toch wel een fenomeen binnen AEGEE. Twee weken op vakantie voor rond de 200 euro? Een grote nieuwe vriendengroep? Feestjes? Een onbekend land? Locals die je alle ins en outs kunnen vertellen? Wat wil een mens nog meer?! Lisa Mulder en Karolien vertellen je over het mooie GeorgiĆ«.

Naar welke Summer Universities ben je hiervoor al geweest?
Karolien: Het wordt een hele waslijstā€¦ Mijn eerste Summer University was naar Magusa (Cyprus). Mijn tweede ging naar Maribor (SloveniĆ«), de derde naar Izmir (Turkije) en nu dus naar Tbilisi en de rest van GeorgiĆ« door!
Lisa Mulder: Dit was mijn allereerste SU!

Waarom koos je voor Georgiƫ?
Karolien: Ik wilde eigenlijk vorig jaar al gaan, maar toen werd ik door het systeem uitgeloot voor deze SU. Fuck the system, right? Toen ik via het TV-programma ā€˜Wie is de Molā€™ nog eens de mooie plekken in GeorgiĆ« zag, was ik meteen weer verkocht. Ik heb deze SU als enige optie neergezet in mijn lijst, waardoor ik sowieso door het systeem kwam. Fuck you, system. Zo gezegd, zo gedaan, en daarna werd ik gelukkig aangenomen door de organisers!
Lisa Mulder: Het programma sprak me aan. Of eigenlijk de titel, ‘Drop of wine: from mountain to see’. Wijn, bergen en strand, klonk als een goede combo.

Wat was dƩ uitspraak van deze SU?
Lisa Mulder: Er waren er velen, ‘GUYYYYYS’, wanneer de hele groep werd aangesproken of ‘godverdomme’, voornamelijk gezegd door de Spanjaarden en Hongaren aangezien de Nederlandse deelnemers hun cultuur deelden. Maar de favoriet was lari, de Georgische valuta, wat een ding werd toen het begrip ‘lariekoek’ was uitgelegd.
Karolien: Lari! Deze moet even worden uitgelegd denk ik. Lari is de lokale munteenheid daar, maar wij Nederlanders vonden dit natuurlijk hiLARIsch, en noemde de centjes daar dan ook ā€˜larikoekā€™, met een gepast Rotterdams accent uiteraard.

Wat was je favoriete activiteit? Was je er goed in?
Karolien: Mijn favoriete activiteit was om te proberen Baywatch-style het water uit te komen. De golven daar zijn verrassend hoog en de stenen op het strand erg stenig. Kies dus de verkeerde golf om het water uit te stappen op een sexy manier en je wordt gelijk omver gegooid en terug gesleurd, het water in en de stenen op. Erg pijnlijk maar wel hilarisch!
Lisa Mulder: We hebben een dag geraft en dat was heel tof. Onze boot was ontzettend fanatiek en daardoor maakten we ons gebrek aan talent bijna onzichtbaar.

Wat was het lekkerste dat je hebt gegeten?
Lisa Mulder: Haha, nou wat het ook precies was, het was ongetwijfeld iets met deeg en kaas. Het allerlekkerste was de chacha! De Georgische variant van tequila.
Karolien: Er was eensā€¦ een heel fancy restaurant met heel fancy eten voor echt ā‚¬5 ofzo. In Tbilisi gingen we daar elke dag wel uit eten. Mijn favoriete maaltje daar was een steak, in stukjes gesneden, medium-rare, gedipt in een heerlijke saus en frietjes. Ik zweer, ā‚¬5.

Wie was je favoriete organiser en waarom?
Karolien: Mariam Cheghelidze. Nog steeds geen idee hoe je haar achternaam uitspreekt, maar naast 100% het mooiste meisje van de SU te zijn, was ze ook nog ontzettend aardig en lief. Echt een topchick!
Lisa Mulder: Beqa, hij wist voor alles waar of bij wie je moest zijn. Goeie clubs, leuke cafĆ©’s, had overal een mannetje voor. Bijnaam: dutch pharmacy.

Bij welk feestje liep het uit de hand?
Lisa Mulder: Daar zijn een heleboel keuzes voor, de eerste avond was het meest intens, de busparty’s het meest onpraktisch maar daardoor ook heel leuk. Maar het feest boven op een berg met kampvuur, chacha, vuurwerk, traditionele Georgische zang, duizenden sterren en een bloedmaan was het meest memorabel.
Karolien: Ik denk dat bijna elk feest wel een escalatie was, mede mogelijk gemaakt door extreme vermoeidheid van iedereen. Het feestje wat ik het leukst vond, was aan de kust van Georgiƫ, bij een beach tent. Draaide goeie house/techno hitjes en daar ga ik altijd wel lekker op. De hele avond aan de vodka Redbull ging ook verrassend goed, dus lekker de hele avond gedanst met een grote groep, waaronder Lisa!

Wat was de leukste plek waar jullie zijn geweest?
Karolien: De leukste plek kan ik je niet echt vertellen, ik vind heel Georgiƫ tof. De mooiste plek waar we zijn geweest is voor mij in het noorden van Georgiƫ. Daar is het heel bergachtig en zijn we ook veel wezen bergwandelen. Lisa Mulder en ik sliepen samen met nog wat mensen in houten cabine met een bed(!!!!), met echt het beste uitzicht wat je je kan bedenken. Helaas moesten we daar een paar uur later weer uit, omdat we in tenten gingen slapen op een veld naast die cabine, maar voor die paar uur was het echt heerlijk. Ook hebben we daar de maansverduistering en bloedmaan gezien. De lucht daar is zo helder dat de Poolster net de zon lijkt, dus die maansverduistering bij kampvuur was ontzettend mooi en heel romantisch!
Lisa Mulder: De leukste plek was op een hippie camping tussen de bergen. Super koud ’s nachts maar in de ochtend opgewarmd worden door een shot chacha en de zonsopgang is iets wat je niet snel vergeet.

Wie was de gekste persoon op je SU? Vertel het verhaal..
Lisa Mulder: Er was een russin die alle vooroordelen over Russen waarmaakte. Verder mag de verbeelding dat invullen…
Karolien: Ik ging echt stuk. Er was dus een boy die een Mickey Mouse pyjamaatje aanhad. Niet een stoere Mickey Mouse mannenpyjama, nee, echt zoā€™n iets te grote pyjama voor jongens van 8. Hij voelde zich er totaal comfortabel in en moest zelf ook lachen dat anderen om hem lachten. Daarnaast sliep hij ook nog eens onder een witte deken met rode hartjes erop geborduurdā€¦ WAAR VIND JE DIT SOORT MANNEN NOG? <3 <3

Met wie ging je het meeste om? Waar kwamen ze vandaan?
Lisa Mulder: Er was een vrij grote dutch getto, een gemĆŖleerd, gezellig zootje bij elkaar was. Verder heb ik veel mensen gesproken, en leren kennen. Met een paar mensen uit Praag, Estland, en een van de organizers ging ik het meeste om. Uiteindelijk lag ik naast Karolien te slapen, die zich elke keer verwonderde hoe weinig ik over Aegee -europe weet.
Karolien: Toch wel de Nederlanders. Blijkbaar hebben meer mensen Wie is de Mol gekeken, want er gingen er in totaal tien mee. Eerst vond ik dat echt een bummer, maar achteraf hebben we zo extreem veel lol gehadā€¦ Fake gossip in de gossip box, totdat er op een gegeven moment een stelletje door ontstond (of dat was al gaande en wij hadden het per ongeluk erger gemaakt, dat kan ook). Hoe dan ook: extreem veel inside jokes en heel veel fissa! De Nederlanders maakten echt het feest, hoe kan het ook anders.

Wat was je grootste prestatie deze SU?
Karolien: Ik ben Partyanimal geworden! Echt een droom die uitkomt op je 23e, geen sarcasme!
Lisa Mulder: Ik heb een wedstrijd gewonnen door een Georgische tongtwister het snelste uitspreken. Daarnaast zijn Karolien en ik een avond verdwaald in Batumi (bizarre kuststad die een Vegas gevoel probeert te creĆ«ren), waarbij we op een zielige schiettent met tweedehands knuffels stuitte. Hier heb ik alles geraakt en mocht ik twee knuffels mee nemen šŸ™‚

Wil je nog iets kwijt?
Karolien: Haha nee
Lisa Mulder: Op de derde dag zijn we erachter gekomen, door de klagende Georgische mannen, dat Georgische vrouwen wat aan de preutse kant zijn. Een x aantal chacha later zijn we even verhaal gaan halen bij de vrouwelijke organizers tijdens couples night, waarbij je aan een random participant werd vastgebonden. Dit resulteerde in een soort feministische sex ed class, gegeven door de Amsterdamse Aegeers, zonder Lisa Darko, want die zat vastgeketend aan een man die de menselijke variant van jezus voorstelt. At the end of the night waren het vooral de mannen met de vragen.

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie