Translate »

Dennis & Daan en de Slag der Introweken

10 september 2020

Vandaag is het dan zover, na een leuk en zwaar jaar mogen wij eindelijk worden onze kinderen aanschouwen. Wij zijn natuurlijk niet zomaar ouders, maar de leukste, en natuurlijk ook de meest verantwoordelijke, ouders. Dit lieten wij meteen merken toen wij naar het podium liepen in Brasil Bar tijdens de openingsceremonie. Dit deden wij namelijk op het nummer van “Que Si Que No”.

Op het podium hadden wij gedacht dat we te horen zouden krijgen hoe ons kind zou heten. Echter kregen we niet 1 kind, maar 7 fantastische kinderen. Wat na de eerste paar dagen met nog 2 werd uitgebreid.Ons kroost bestaat uit de twee leukste gezelligste en knapste vaders van AEGEE-Amsterdam, Dennis Rood en Daan Frank. Met 3 zoons en 4 dochters. De drie zoons zijn Jordin, Brent en Elijah. De vier dochters zijn Lieke, Kiki, Daria, Lisa en Sofia. Nadat we ons gezin buiten voor de Brasil bar bij elkaar hadden verzameld, was het tijd voor het eerste shotje. Want ja, waarom ook niet als je als ouders Dennis en Daan hebt. Toen de andere ouders dit zagen, zeiden ze gelijk “wij hebben nu al medelijden met jullie kids”. Dit omdat ik binnen AEGEE nogal bekend staat om mensen het leven zuur te maken. Ook had hij een mooie quote in de ouder-chat gezet: “Hoe meer kinderen ik aan het begin krijg hoe minder het opvalt als ik er tijdens de intro een paar verlies.”

Na het kennis gemaakt te hebben met elkaar, hebben we gebrainstormd over de ultieme  groepsnaam. Dat werd natuurlijk de Champagne Papis. Dit omdat wij altijd voor goud gaan en niet aan half werk doen. Met de Champagne familie zijn wij heel serieus van start gegaan met het uitvoeren van de opdrachten van de eerste dag van de introperiode. Dit was dan ook op de website terug te zien aan de punten die we die dag gehaald hebben, met dank aan de top inzet van ons Champagne kroost. Ook houdt de Champagne familie wel van een feestje, dat was  ook de eerste dag al goed te merken. Na de opdrachten bleven we lekker hangen in het Vondelpark met een lekker muziekje. En zo’n gezellig feestje blijft natuurlijk niet onopgemerkt als je een snapchat stuurt naar een Co-ouder. Zo begon een traditie van pre-borrels en after-borrels bij alle activiteiten.  

Tijdens de intro waren er veel punten te verdienen met activiteiten. Deze punten werden op de website gepubliceerd. Hieruit bleek dat wij niet veel punten scoorde met activiteiten (maar dat was natuurlijk een complot om mij niet te laten winnen). Echter had ik wel een paar hele enthousiaste kids die opdrachten wouden doen van de crazy 88. Nadat wij in korte tijd een groot aantal van de opdrachten hadden gedaan, werd er in de intro ouder chat verteld dat Champagne groepje met een sprint bezig was. Toen het groepje van Nelleke dit hoorde, hebben zij de aanval op ons ingezet. Helaas verslapte binnen ons gezin snel de motivatie om opdrachten uit te voeren. Maar toen was daar ons oogappeltje Lieke die als een malle achter de puntjes aanging. Hierdoor konden wij in rap tempo  weer op de opgelopen schade inlopen. Ook besloten wij vaders mee te gaan helpen met het uitvoeren van de opdrachten dit omdat wij persé wilden winnen. Binnen de familie was het dan ook soms een gespannen sfeer omdat zo graag wilden winnen.

En toen was het moment daar. Het moment dat er bekend zou worden gemaakt wie er gewonnen had. Op 6 oktober werd er op Discord een video gepubliceerd. Hierin waren de teams te zien met een paar van hun hoogte- en dieptepunten tijdens het punten sparen. Één voor één werden de teams opgenoemd, maar onze naam hoorden wij niet. We werden maar niet genoemd totdat er nog maar twee teams over waren. En toen werd het spannend, het was nu of nooit: Of we winnen, of onze naam is voor altijd bevuild.  Toen de tweede plaats bekend werd gemaakt en wij niet werden genoemd, wisten we dat we een hadden gewonnen. Wat we niet wisten is dat we ruim hadden gewonnen met een verschil van 150 punten.

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie