Translate Ā»

De RedactCie zoekt jou!Sinds januari heeft de Redactie de blog overgenomen en of je daar nou iets van hebt gemerkt of niet: het wordt wel eens tijd dat we dit medium voor schaamteloze zelfpromotie gaan gebruiken, dus bij deze.

Zoals elke commissie zichzelf de mooiste commissie noemt is ook de RedactieCie de mooiste commissie van AEGEE-Amsterdam. Misschien ken je ons nog van de Creative Writing avond in het najaar, of heb je een Europe Session (ES) in handen gehad. Samen zorgen we ervoor dat er vier keer per jaar een volle ES verschijnt, die licht werpt op de leukste verhalen van de vereniging. Daarnaast zorgen we ervoor dat er elke twee weken een blog op de online kanalen komt. Al die verhalen sprokkelen we bij elkaar door mensen te vragen of zelf stukken te schrijven en onze ogen en oren open te houden om de beste quotes en wist-je-datjes op te vangen. Zo komt de ES vol te staan vol met schrijfsels van en over leden, commissies en activiteiten en kunnen de leden ook op afstand lezen wat er allemaal in de vereniging gebeurt.

Toen ik net lid werd van AEGEE, het was september 2016, ben ik zo snel mogelijk lid geworden van deze commissie en heb ik een tijd lang stukken geschreven. Sinds dit jaar ben ik terug, als voorzitter, maar ik ga helaas alweer snel afscheid nemen van mijn mederedacteuren. Het wordt namelijk tijd dat nieuwe mensen het stokje overnemen. Daarom zoeken we leden die een frisse blik hebben (op het magazine) en haar weten te vullen met hun creativiteit. Of je nu al heel lang lid bent of juist net nieuw: bij de RedactCie kan je naar hartenlust schrijven, brainstormen en al je wilde ideeĆ«n spuienā€¦ grote kans dat ze een plek op papier krijgen. Ook leer je heel snel de hele vereniging kennen, doordat je veel leden stalkt als je hen een stuk wilt laten schrijven. En als je nou denkt ā€œHelp! Ik kan niet schrijven!ā€ dan helpen we je daar natuurlijk met alle liefde mee tijdens onze gezellige schrijfavondjes.

Denk jij nou “de RedactCie is Ć©cht iets voor mij!”? Stuur dan een mailtje naar RedactCie@AEGEE-amsterdam.nl en wie weet schrijf jij mee aan de volgende Europe Session!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie