Translate »

De oude AEGEE-tijden gaan nooit verloren

Borrelen in de Brasil Bar, hoe was dat ook alweer? In deze blog geeft onze eigen Nina van Eijk een sfeerimpressie van onze geliefde borrellocatie, terwijl we met smacht afwachten tot we weer met haar herenigd kunnen worden.

Door Nina van Eijk

Je liep binnen in de Brasil Bar, dit voelde als een warm bad. Een stuk of veertig mensen, de ene persoon begroette jou nog enthousiaster dan de ander. Of soms had je juist een minder vloeiend gesprek, maar dat was niet erg, want je kon altijd nog bier halen of dansen. Er liepen soms ook vervelende mensen met papiertjes in de hand die jou probeerde te machtigen voor een activiteit: geiten-yoga-carbid-schieten of het extreme-fruit-sudoku-feest, je kon het zo creatief niet bedenken of het was wel een activiteit. Uiteindelijk zette je wel een krabbeltje, al was het dan misschien enkel om van het marketingpraatje af te zijn, zodat je weer gezellig over iets anders kon praten met de papiermensjes. Dit was de tijd van een enorme groep mensen. Je kende iedereen. Je kende niet iedereen even goed, maar je kende iedereen. Om elf uur was het heilige shotjesuur. Vanaf het schreeuwpraatje in de microfoon dat aan het shotjesuur voorafging, ging het allemaal down hill door de enorme hoeveelheid alcohol die je ‘door het keelpijpje goot’. Twerken, tongen, schreeuwen, esthetische foto’s en de meest rare gesprekken die daarna ontstonden. Totdat je op het einde met zijn allen een lied over zonnestralen schreeuwde terwijl je liefdevol in een kring aan het springen was. 

Mijn traantjes kan ik nu wel wegpinken, want vroeger was alles beter. Al heb ik in deze omschrijving de katers lekker weggelaten, maar daar wil ik ook niet aan terugdenken. Dit was enkel de omschrijving van een borrel. De herinneringen van de weekenden zitten pas echt propvol met euforie. Verdrietig word ik ervan, dat ik dit enkel kan omschrijven aan alle eerstejaars. Daarnaast is de mentale gezondheid van de studenten en dus AEGEE’ers er waarschijnlijk niet beter op geworden. Als vijfdejaars student en vierdejaars lid zullen deze tijden voor mij ook waarschijnlijk niet terugkomen met hetzelfde level naïviteit, sletterigheid en fanatisme. Toch gaan deze AEGEE-tijden nooit verloren. Het grootste deel van mijn vrienden in Amsterdam heb ik te danken aan AEGEE, zij snappen elk woord uit deze blog en hen heb ik de afgelopen tijd gelukkig wel gezien. Daarmee heb ik het afgelopen jaar gewoon alcohol door het keelpijpje kunnen gieten en kunnen genieten. Zodra de Brasil Bar weer open is haasten wij ons naar het Leidseplein. Ondanks onze nieuwe heupen en klapperende kunstgebitjes kunnen wij nog springend in een kring schreeuwen, met papiermensjes praten, alcohol door onze keelpijpjes gieten en meedoen met geiten-yoga-carbid-schieten. De oude AEGEE-tijden gaan nooit verloren, maar wij zitten ons nu al te verheugen op de nieuwe!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie