Translate ┬╗

De Commissie-baby van Cyril: de GalaCie

De GalaCie was de eerste commissie waar ik bij ben gegaan nadat ik actief lid werd bij AEGEE-Amsterdam en ik was eigenlijk op slag verliefd op deze commissie. Het hele jaar kan je met deze commissie naar, naar mijn mening, de mooiste activiteit van het jaar toeleven: het gala! Toch is het elk jaar weer zo dat deze commissie wat moeite heeft om gevuld te worden. In deze blog ga ik jullie vertellen waarom de GalaCie een van de leukste commissies is en wat het nou precies allemaal inhoudt!

 Geschreven door Cyril Hoogeboom

1: Jij bepaalt hoe de avond ingevuld gaat worden!

Wanneer je in de GalaCie zit ben je niet alleen verantwoordelijk voor het zoeken naar een locatie, fotograaf, band en een DJ, maar je mag ook kiezen wat het thema wordt, hoe de locatie versierd gaat worden en wat je op het gala wilt doen! Dus wil jij een avondje de nieuwe James bond zijn of val jij liever Wonderland in door een konijnenhol? Niks is te gek, je kan in deze commissie je creativiteit laten vloeien!

2: Iedereen ziet er beter uit in een pak of jurk!

Bij een gala hoort natuurlijk een wat elegantere kledingstijl. Op deze avond kun je dan ook je mooiste pak of jurk uit de kast halen en de hele vereniging versteld doen staan met je goede looks! Als lid van de GalaCie zal je zeker opvallen op het gala!

3: Je kan het bestuur verplichten ongemakkelijk te laten stijldansen!

Een leuk onderdeel van de GalaCie is dat je elke jaar iemand uit het bestuur een beetje voor schut kan zetten door ze te laten beginnen met stijldansen terwijl iedereen naar ze kijkt! (Pssttt! Kies Danny!)

4: Je mag de prijzen uitreiken voor best dressed! (AKA je mag Fashion Police spelen)

Op de avond zelf mag de GalaCie natuurlijk ook de invulling van de avond bepalen. Hier hoort natuurlijk ook bij dat er op het gala besloten worden wie er van iedereen het allerbeste uit ziet! Gedurende de avond mag je met een kritisch oog kijken naar alle leden en even lekker judgemental zijn over hun outfits. Natuurlijk kunnen er ook andere prijzen bedacht worden om uit te reiken op het gala!

5: Het is dit jaar een Lustrum-gala!

Normaal gesproken is het organiseren van een gala al enorm leuk, maar dit jaar wordt het zelfs nog leuker! Aangezien het komende gala een Lustrum-gala wordt kunnen we nog groter uitpakken! Niks is te gek om de avond nog leuker te maken. Zo waren er 5 jaar geleden zelfs vuurspuwers op het gala!

 

Ben jij enthousiast geworden om bij te dragen aan de tofste avond van het jaar? Stuur dan snel een berichtje aan Cyril (0623591760) of stuur een mail naar Cyril@aegee-amsterdam.nl!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie