Translate »

AEGEE-Amsterdam

Dé Europese studentenvereniging van Amsterdam

Al meer dan 35 jaar is AEGEE-Amsterdam de gezelligste en meest veelzijdige studentenvereniging van Amsterdam! Bij ons vind je van alles: zowel het bruisende Amsterdamse studentenleven als allerlei grenzeloze activiteiten in vele Europese steden. AEGEE-Amsterdam kent geen ontgroening of verplichtingen, maar wel ontzettend gezellige introductieweken! In september bestaat deze introductieperiode uit avonden gevuld met activiteiten zoals feesten, uitstapjes, etentjes, spelletjesavonden en nog veel meer!

Maar de introductieperiode is niet het enige leuke wat wij organiseren! Naast de wekelijkse borrels organiseren we allerlei soorten leuke activiteiten, bijvoorbeeld reizen als de geliefde liftweekenden, uitwisselingen, wintersport en het jaarlijkse stedentripje. Ook doen we dingen als surfen, een gala, veel barbecues en borrelhops naar andere AEGEE’s binnen Nederland.

AEGEE-Amsterdam is ook deel van een Europees netwerk van ongeveer 120 locals met 10.000 studenten. Naast de leuke activiteiten in Amsterdam kun je verschillende plekken in Europa ontdekken door middel van de connecties van AEGEE. Lid worden van AEGEE-Amsterdam betekent dus ook dat je lid wordt van een Europees netwerk waar je dus ook internationaal vriendschappen kan opbouwen!

Interesse?

Lid worden van AEGEE?

Denk je dat AEGEE wat voor jou is en wil je lid worden?
Vul dan het inschrijfformulier in en stuur het op naar:

AEGEE-Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

Je kunt het ingevulde formulier ook inscannen en opsturen naar office@aegee-amsterdam.nl.

Of schrijf je in op de borrel!

... of kijk nog even verder op onze site!

Borrels

Elke dinsdagavond borrelen wij bij Café Vijzel in het centrum van Amsterdam. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 01:00 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen om onder het genot van bier, wijn, fris en shotjes lekker bij te kletsen of lekker te dansen.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Bamberg tot AEGEE-Eindhoven, van AEGEE-Budapest tot AEGEE-Sofia. Vanuit AEGEE-Europe worden ook vele reizen aangeboden zoals Summer Universities en Events, wat neerkomt op goedkope reizen met Europese studenten met vele thema’s.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zal je veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee weken lang zal je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken met je introgroepje.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend volgt na de introductieweken in begin oktober en is bedoeld voor zowel eerstejaars als ouderejaars. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal door tot diep in de nacht. Het introductieweekend is een van de hoogtepunten van het jaar, met veel bondingsactiviteiten en brakke ochtenden.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 18 commissies en al deze commissies organiseren allerlei activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, open podium of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren!

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Hoewel AEGEE-Amsterdam vele leden heeft, zijn wij toch een hechte, open groep. Iedereen heeft kans om elkaar te leren kennen en voor iedereen is er de mogelijkheid om je plekje bij ons te vinden. Je leert elkaar ook snel en makkelijk kennen op een van de reizen, op de borrels of via commissies. Mensen blijven jarenlang lid voor de gezelligheid en de vrienden die ze bij ons maken. Niet alleen op Amsterdams niveau, maar ook op Nederlands en Europees niveau. Binnen AEGEE is er ook de mogelijkheid om een jaarclub of een genootschap op te richten, waarmee je dan activiteiten voor en met de vereniging kan organiseren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2023 | Created by WebCie