Translate »

Brand blussen en mond op mond

Het was woensdagochtend half zeven ‘s ochtends en alhoewel een derde keer snoozen erg aanlokkelijk was, riep de verplichting. Het was tijd voor de BHV cursus. Ja, ook Fier moest er aan geloven alleen jammer genoeg op de pijnlijke woensdagochtend. Maar als hoofdverantwoordelijke van de vereniging stapte ik op mijn fiets om drie kwartier vanuit oost naar het Amsterdamse bos te fietsen. Dat mijn koffiefilters uitgerekend deze ochtend op waren maakte mijn humeur niet veel beter. Maar toen ik eindelijk aangekomen de brakke koppies van José, Lisa en Romy zag, wist ik dat ik gelukkig niet alleen in het schuitje zat. Uiteindelijk was de enige fris en fruitige persoon in de zaal Willem, onze BHV docent.

Na een uurtje theorie en uitleg werd het tijd voor actie, te beginnen met het oefenen van de Rautekgreep en de zijligging. Dus daar gingen we lekker over de grond rollen in de sociëteit van Okeanos. Maar goed dat ze net de vloer hadden gedweild want de bierlucht was nog niet geheel uit de ruimte verdwenen. Toen ik net bijna lekker lag te slapen in mijn zijligging gingen we meteen door naar het volgende onderdeel. Willem hield goed de druk op de ketel en vertelde ons meteen de risico’s over wanneer je een zekere ketel te lang op het vuur laat staan en hoe dit op te lossen. Dus met z’n allen naar buiten en brand blussen maar! Omstebeurt moesten we met de brandblusser een kunstmatig vuur uitblussen. Mocht er dus ooit vlam in de pan zijn… Fier comes to the rescue!

Uiteindelijk werd het tijd voor een zeer serieus en spannend onderdeel, reanimeren. In tweetallen gingen we aan de slag met een pop. Ik vond het maar een naar idee dat ik dit ooit bij iemand in het echt zou moeten doen maar aan de andere kant was het ook weer een goed gevoel dat ik nu in staat was misschien iemands leven te kunnen redden. Al met al was het een intense dag zo’n BHV cursus op de brakke woensdag. Maar ondanks dat ben ik blij dat we nu met z’n vieren over deze kennis beschikken en in staat zijn hulp te verlenen waar nodig. Wij verliezen de brandblussers, blusdekens, AED’s en nooduitgangen niet meer uit het oog dit jaar!

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie