Translate ┬╗

Borrelaar van de Maand Januari: Jasper Prinsen

Onze eigen Jasper Prinsen AEGEE-Amsterdam in regenboog comic sans is Borrelaar van de Maand januari! Lees hier zijn ervaringen als huidige opperheer van de bierale eenheid.

Naam: Jasper Prinsen (AEGEE-Amsterdam)

Leeftijd: 23 Jaar

Studie: Informatiekunde

Favo lid van de Toppers: Jan Smit

Wanneer ben je uitgeroepen tot borrelaar van de maand?

In januari ben ik uitgeroepen tot borrelaar van de maand! Alweer mijn tweede keer, de eerste keer was toen ik net lid werd. Maar het is nog steeds een even grote eer.

Hoe komt het dat je bent uitgeroepen tot borrelaar van de maand? Had je een strategie?

In principe probeer ik altijd bij zoveel mogelijk AEGEE activiteiten te zijn, ook nu dat het online is. Op die manier hoop ik weer sneller contact te kunnen maken met mensen bij AEGEE wanneer we weer fysiek dingen kunnen gaan doen. Daarnaast zorg ik er altijd voor dat ik wel iets drink tijdens de borrel, om de sfeer erin te houden.

Wat is je favoriete drankje? Wat juist niet?

Tot de spijt van sommigen (ughe ughe), vind ik een AMC’tje het lekkerst, ik moet deze nu dan ook erg missen. Iets wat ik echt niet lust is Pisang-Ambon.

Heb je nog een paar leuke verhalen over AEGEE-borrels?

Mijn eerste verhaal gaat over de vorige keer dat ik borrelaar van de maand werd. Naast het feit dat ik straalbezopen was, omdat ik er vanuit ging dat ik het niet zou worden en dus maar 9 biertjes daarvoor heb gedronken, dacht ik dat het nog een goed idee was om na mijn adtwedstrijd er nog wat extra bij te doen. Helaas woonde ik toen nog in Hilversum, en moest ik de volgende dag weer op tijd naar college. Dus ik met mijn lamme kop naar het station gegaan, om daar net de trein te missen. Ik had eigenlijk terug moeten gaan naar de Brasil bar, maar heb maar de taxi genomen. In de taxi zitten met dat kippenkostuum moet zeer interessant zijn geweest voor de chauffeur…

Een ander verhaal is hoe ik op een borrel een keer 5 AMC’tjes heb gedaan en geen zesde mocht. Ik wil daar eigenlijk wel het bestuur voor bedanken dat ze me tegen hielden.

Hoe vind je online borrels? Hebben ze nog enige voordelen?

De online borrels zijn voor mij een goede manier om nu nog contact te houden met zo veel mogelijk AEGEE’ers. Iets beters is er niet, dus ik pak de kansen die ik krijg maar al te graag aan.

Wat zou je de leden mee willen geven?

Vorige keer lulde ik over het feit dat er paardenvlees zat in frikandellen. Slapper dan dat kan het niet, of toch wel? Grapjes daar gelaten, ik kijk er heel erg naar uit om jullie allemaal weer te zien en bier te drinken. Stuur me gerust een appje als je weer eens een keer wilt praten of wilt zeuren over iets!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie