Translate Ā»

Blog 2

Brent Appelman

Begin juni was het weer zo ver: de leden van het Nederlandse deel van het AEGEE-netwerk en een paar gasten uit de rest van Europa kwamen bij elkaar voor een netwerkmeeting. Ditmaal vond de meeting plaats in Eindhoven.

Op het programma stonden workshops, lezingen en natuurlijk mooie feestjes! De eerste avond begon zoals gewoonlijk met een Opening Ceremony met speeches van onder andere de voorzitster van Eindhoven en Mayri, het aanwezige lid van het ComitĆ© Directeur. Daarnaast werd dit plechtige moment opgevrolijkt door een Mariachi-band, die met hun live muziek iedereen aan het dansen kreeg. Na het eten was het tijd voor een James Bond themafeest, waarbij de heren in pak en de dames in strakke jurkjes dansten tot ze niet meer konden lopen. De volgende dag was het onder andere tijd voor een sessie over het nieuwe leertraject binnen AEGEE-Europa, energisers, sharing best practices en een lesje over de Action Agenda. Bij dit laatste onderdeel kregen groepjes de opdracht om samen een event te bedenken wat zou passen bij de doelstellingen van AEGEE de komende tijd. Sanne en Brent gingen ā€™s ochtends nog naar AEGEE for Dummies, waar ze de Subcommissioner van het Netwerk verpletterden met hun kennis. In de avond was het na een heerlijke risotto met peer en blauwe kaas tijd voor nog een feestje. Dit maal was het feest bij een groot volleybaltoernooi dat ieder jaar in Eindhoven plaatsvindt. Tegen de ochtend werd het wel weer tijd om in onze slaapzakken in het scoutinggebouw te kruipen, en na te weinig uur slaap hielp koffie ons erbovenop om ook bij de laatste sessies nog te shinen. Die zondagmorgen was het tijd voor een sessie over het dertigjarige lustrum van AEGEE-Europa, wat het afgelopen voorjaar plaatsvond. Hierbij vertelden wij onder andere ook de geschiedenis van onze mooie local. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Neelie Smit-Kroes nog een keer een event van AEGEE-Amsterdam geopend heeft? Daarna was voor ons het moment gekomen om terug naar huis te gaan. In de trein was gelukkig nog tijd om een heerlijk dutje te doen. Volgende keer zijn wij er zeker weer!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

EĆ©n ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geĆÆnteresseerd bent in een reĆ¼nistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie