Translate »

Blog uitwisseling AEGEE-Budapest

Door Yannick de Wit

Mijn eerste indruk van Budapest was niet wat ik ervan verwacht had. Nadat ik nog geen twee maanden eerder in Chișinău was geweest, had ik een soortgelijke postDDR-stad verwacht. In Moldavië leek het namelijk net alsof je terug in de tijd was gestapt. Budapest is anders. Budapest is een wereldstad.

Deze wereldstad heeft niet stilgestaan. Alles was gemoderniseerd, maar het mooiste was dat de cultuur er desondanks zeker niet minder op was. Net zoals je in Amsterdam Centrum overal prachtige grachtenpanden vindt, vind je in Budapest het ene na het andere uitzonderlijke gebouw. Waar een zo’n gebouw in menig andere stad een nationaal monument zou zijn, daar had je er hier in Budapest honderden van. Tot mijn grote geluk hoefde ik niet lang te wachten tot ik deze stad mocht verkennen.

Ik kan pagina’s vol schrijven over mijn reis, maar daar wordt niemand vrolijk van dus ik zal een paar pareltjes van deze reis uitpikken en hierover mijn verhaal doen. Lief hè? Geen probleem.

Ik begin bij dag twee. Het was tijd om te schaatsen. Wij Hollanders zijn uiteraard natuurtalenten en wij dachten die klungels van Hongaren eens effe te laten zien hoe het moet. We werden ingemaakt. Of onze groep was simpelweg bagger in schaatsen, of de Hongaren waren gewoon heel goed. Ik hoop het laatste. Het schaatsen was hoe dan ook een unieke ervaring, omdat de schaatsbaan tussen twee monumenten lag en wij wederom uitzicht hadden op prachtige gebouwen.

Op dag drie ontbeten wij in het kattencafé <3. Deze katten hadden echt een geweldig leven. De hele dag werden zij op hun wenken bediend en vertroeteld. Ik was vrij jaloers. Na de lunch was het tijd om de benen te strekken. Eerst liepen wij zo’n twee uur de stad te verkennen. Musea, monumenten, paleizen, kerken, synagogen, we hebben alles gezien. Nadat wij hier uiteindelijk op uitgekeken waren, was het de hoogste tijd om even onze prioriteiten op een rijtje te zetten. Het was immers weer tijd voor bier. Vervolgens legden wij snel een goede bodem en was het zover. Eindelijk tijd voor de beruchte European Night.

Voor ieder die er onbekend mee is, op de European Night brengt iedereen zo veel mogelijk drank en snacks van zijn/haar eigen land mee. Vervolgens gaat iedereen alle uitheemse brouwsels in ongekende mate achteroverslaan. Onze Hongaarse gastheren hadden zelf Palinka gebrouwd met alcoholpercentages oplopend tot de 80%! Ook deze avond ontsnapten wij niet nuchter. Hierna gingen wij met een klein aantal bikkels tot diep in de nacht uit en stapten wij rond 5 uur ’s nachts eindelijk weer ons bed in.

De laatste maar ook de heerlijkste dag was aangebroken. Op deze zondag gingen we namelijk met zijn allen naar de SPA! De hele dag hebben wij geweekt in heerlijk heet water. Ik heb zelfs een massage gekregen. Helaas werd deze niet uitgevoerd door een prachtige Heidi, maar door een brede Gunther. En Gunther kon niet eens goed masseren. Dat was een beetje jammer. Desondanks hebben wij die dag heerlijk kunnen ontspannen. De rest van de dag verliep even rustig. We hadden namelijk vrije tijd en een heerlijk slotdiner. Als allerlaatste gingen wij met shotjes tequila gezellig poolen en dan was het helaas toch echt afgelopen.

Gelukkig voor mij en Jurjen was dat niet het laatste slokje alcohol dat wij binnenkregen. Wij hadden namelijk een geweldige steward die ons heeft getrakteerd op gratis bier. Niks smaakt er beter dan gratis bier om tien uur `s ochtends in het vliegtuig.

Budapest was een prachtige stad waar ik zonder twijfel nog eens heen zal gaan. Alhoewel ik betwijfel of dat even leuk zal zijn, want zo’n reis doorbrengen samen met 10 andere gekke AEGEE’ers, daar kan natuurlijk niks tegenop. We zullen het zien!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie