Translate »

Blog Autumn Agora Chișinău

Door Romy Cartiere

‘Nee ik kan volgende week niet, ik ben dan in Moldavië.’ ‘Moldavië? Hoe kom je daar dan weer terecht.’ Een typisch gesprek in het leven van een AEGEE’er, en met die bestemming in aankomst voerde ik het gesprek nog een aantal keer vaker dan gewoonlijk.

Hoe kwam ik daar dan terecht? Afgelopen oktober vond in Chișinău – snel googlen leert je dat het de hoofdstad van Moldavië is – de Agora plaats. Dat betekent een gezamenlijke bestemming voor honderden AEGEE’ers! Net als AEGEE-Amsterdam heeft AEGEE-Europa een algemene ledenvergadering, maar met meer dan tienduizend leden gaat zo’n Europese ALV er toch iets anders aan toe dan bij ons in CREA!

12 oktober begon voor mij voor de vierde maal het avontuur. Ik mag mezelf een redelijk doorgewinterde Agoraganger noemen, maar het is iedere keer een even nieuwe ervaring. Nieuw land, nieuwe mensen – maar ook oude bekenden –, nieuwe onderwerpen, en, nieuwe feesten! Vind je onze eigen ALV al gezellig? Maak dan eens een Agora mee! Elk van de 4 avonden is er dik feest met alle honderden deelnemers. Ieder halfjaar zijn er nieuwe thema’s, maar de European Night blijft gelukkig een vaste viering.

Samen met Amy en Gaby was ik delegate, wat betekent dat je jouw local vertegenwoordigt en dus spreekt en stemt in naam van AEGEE-Amsterdam. Jeroen, Shifra, Marnix, Kimberley, Yannick en Anna waren mee als visitor. Je hebt dan geen direct spreekrecht, maarja, je kunt wel de stad in als je daar zin in hebt!

Van mijn rol als delegate had ik ook nu weer geen spijt. Allerlei belangrijke Europese thema’s komen er voorbij gedurende de dag, en besluiten nemen over voorstellen die ook van invloed zijn op ons geliefde AEGEE-Amsterdam is elke keer weer spannend! De rest had het ook naar hun zin, want heel Europees is het natuurlijk om lekker een flesje wijn naar binnen te gieten tijdens de presentaties..

Over alcohol gesproken, de European Night is toch iets dat apart benoemd moet worden. Op die laatste avond leidde eerder uitgewisselde zwoele blikken tot gepassioneerde, internationale ‘ontmoetingen’, maak je met een rondje door de zaal een culinaire reis door Europa en leer je hoe het is om flink beschonken een willekeurige discussie aan te gaan met een groepje feestgangers bestaande uit 5 verschillende nationaliteiten.

Voor mij betekende de European Night nog een nieuwe ervaring, namelijk dronken het vliegtuig instappen. Samen met nog een groep Nederlanders, Belgen en een enkele Duitser doken we na de European Night al om 7 uur het vliegtuig in. Zwaar, maar het besluit stond voordat ik in mijn roes zakte meteen al vast. De Agora blijft voorlopig een vaste factor in mijn leven! De volgende keer in mei is de Agora relatief gezien om de hoek, want dan mag AEGEE-Enschede de organisatie op zich nemen. En de oktober daarop is hét evenement van AEGEE-Europa in Catania, Sicilië. En daar is het in ieder geval mooi weer!

14711108_1253285731395590_2784489075912177951_o

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie