Translate »

This summer hurts like a motherf*cker!

Wat een mooie zomer. Die begon bij de laatste borrel, die toch wel voor menig lid zwaar viel. Jesus was in een goede bui en dacht laat ik de laatste borrel tequila in het shotjes uur doen en dat was goed te merken. Nadat de borrelboodschap en de ELW aankondiging je bijna de Brasil Bar uit tetterden.

Werd er gedanst op de bar (en gevallen), meer gedronken, vooral veel geschreeuwd en nog meer gedronken. Daar stond ik dan met m’n nuchtere hoofd, enthousiast toegeschreeuwd door ongeveer elk lid met een leuk verhaal. Toen om 3 uur de deuren dicht gingen en ik zat te bedenken hoe ik mijzelf ging vermaken tot 4 uur tot mijn bus kwam en mij naar Schiphol zou brengen. Nou dit was een gedachten van ongeveer 5 seconden, want entertainment genoeg buiten (iets met voor de Brasil willen slapen).

Hup, om 4 uur de bus in richting Schiphol om twee weken te vertoeven in de Maltese zon en dat heb ik ook gedaan. Toch in mijn vakantie nog een beetje AEGEE, dit werd namelijk gevuld door twee goede stapavonden met Mingo! Niet dat ik mij de eerste keer nog heel goed kan herinneren, maar iets met vodka, inhaal shotjes en docter monster.

Na twee weken mocht ik weer terug naar Nederland, want de SU was begonnen. Eerst vijf dagen bij AEGEE-Utrecht. Een groep gevuld met voornamelijk Spanjaarden. In Utrecht verbleef de groep op een soort van scoutinggebouw idee. Het weer in Utrecht zat de eerste paar dagen goed mee. Het programma bestond van een undergroundtour, tot een crazy 88 spel, tot het beklimmen van de DOM, tot een zomerborrel en uitgaan in Tivoli, tot kanoën en een workshop over drugs. De groep werd met de dagen wat losser, mede dankzij de drank die rijkelijk vloeit en de spelletjes die erbij gespeeld werden.
Na Utrecht werd er gelift naar Delft, waar het programma toch voornamelijk bestond uit chillen en free time. Dus heerlijk even bijkomen in Delft. Met natuurlijk één van de leukste avonden van de SU, de EUROPEAN NIGHT! Met drank en eten uit allemaal verschillende delen van Europa. Een goed moment voor shotjes around Europe. De hele avond werd er genoten van alles dat de deelnemers mee hadden genomen uit hun eigen land.
Toen was het vijf dagen de beurt aan Amsterdam. Met op de planning de Gay Pride, elke avond uitgaan, een boottochtje, BBQ in het vondelpark, Red Light District tour en langs brouwerij ’t IJ. We hebben de deelnemers dus even goed laten zien wat Amsterdam is en wat daar allemaal bij hoort. Dit met overall redelijk weer en weinig slaap, maar wel heel veel plezier. Als afsluiter werden er awards uitgedeeld in Durty Nellys en daarna door naar de bubbels om het allemaal even weg te dansen. Het afscheid viel iedereen zwaar en dat heeft dan ook even geduurd.

Na twee weken een mooie SU te hebben gehad, mis je toch elke avond het horen van de gossip uit de goed gevulde Gossip Box. Het elke avond uitgaan en drinken. Maar was je toch ook wel heel blij om even helemaal alleen te zijn en even in coma bij te slapen (voor mij in het heerlijke Berlijn). Een heerlijke zomer heb ik gehad, waarbij ik veel hersencellen heb verloren, maar vreselijk genoten heb. Weer helemaal opgeladen voor het nieuwe studiejaar. Op naar een mooi jaar!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie