Translate »

Blaren, zweet en tranen

De vorige AEGEE-Olympics waren legendarisch, want Amsterdam had gewonnen. Hierdoor hadden wij dit jaar de eer om het toernooi te organiseren. Er kwamen AEGEE’ers uit alle hoeken van het land. Utrecht, Nijmegen en Enschede waren allemaal van de partij.

Na een AEGEE-uurtje kwam iedereen aan op de prachtige velden van het Bijlmer Sportpark. Het veld van pionnetjes werd weggeblazen door de wind, de sportdrankjes waren al op voordat er gerend werd en 4 kratten bier stonden te wachten.

Daar stond de AxCie dan met hun snelle planga’s. Lekkere sportbroekjes erbij en ze waren er helemaal klaar voor. Het AEGEE-Amsterdam team stond lijnrecht tegenover het AEGEE-Mix team en de spanning was om te snijden. Ballen vlogen door de lucht, blikken waren vuil en er werd over het gras gesprint. Ik was nog nooit getuige van zo’n heftig potje trefbal.

Het was heel heet, zowel door de zon als door de hoogoplopende emoties. Iedereen was enorm fanatiek en ging echt tot het gaatje. Tijdens de pauze werden de sportdrankjes naar binnen gegoten en ook boterhammen werden verorberd. Nieuwe energie was nodig om het andere team te verslaan.

“Is het niet beter als je eerst je eigen ballon laat neuken?!”

Omdat het niet altijd om het winnen gaat, werd er ook aan zaklopen gedaan. Er moeten ook spelletjes worden gespeeld voor de lol. Wel eerst even lekker ballonneuken. “Harder, harder!”. Who am I kidding? Natuurlijk ging het ook hier om winnen. De vreugde was dan ook groot toen AEGEE-Amsterdam won: “Haha, wij zijn beter in neuken!”, aldus Pascal. Het zaklopen zelf ging als een trein en zag er uiterst charmant uit.

De rest van de middag werden de teams gemengd en gingen we naar het strand voor beachvolleybal. Zeker met deze tropische temperaturen vergaten we dat we gewoon in de Bijlmer zaten. Hier werd iedereen wel wat meer relaxed. Het waren vriendschappelijke, maar nog altijd fanatieke wedstrijdjes.

Natuurlijk kon ook deze activiteit niet zonder barbecue. Na al dat sporten ging er wel aardig wat vlees in en ook het bier werd binnen de kortste keren tevoorschijn getoverd. Gelukkig kunnen Freek en Pascal heel goed barbecuen en hebben ze ook prachtige schorten voor deze gelegenheid. We konden nog lang genieten van het zonnetje onder het genot van een biertje. Het was een hele leuke dag en iedereen staat te popelen voor de editie van volgend jaar!

 

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie