Translate »

Bestuursjaar met de kechjes

Omdat we over de helft van ons prachtige Polaris jaar zijn en ik zelf coördinator Blog nog nooit een bloggie heb geschreven leek het mij tijd om dit te doen! Dit is eigenlijk een soort van ode aan mijn medebestuursleden maar dat weten ze nog niet hihi.

 

Geschreven door Nelleke Stibbe

 

Het is alweer december en dit houdt voor Polaris in dat we alweer over de helft van ons fantastische bestuursjaar zijn! We bespraken laatst al hoe raar het gaat zijn als we elkaar niet meer bijna iedere dag van de week gaan zien. We waren aan het fantaseren over bv’s die we dan alsnog gingen voeren omdat we elkaar niet zo lang zouden kunnen missen.

Het is best raar. Aan het begin van het bestuursjaar kende ik Marijn en Jasper eigenlijk niet heel goed. We gingen samen bestuur worden en hadden natuurlijk al veel tijd met elkaar doorgebracht, maar echt kennen deden we elkaar niet. Mandy kende ik al een stukje beter omdat zij bij mij in FOCUS zit en we al heel wat preborreltjes/lasergamepjes/escaproompjes hadden meegemaakt. Nadine kende ik het allerbeste omdat Nadine vanaf mijn AEGEE-geboorte al mijn friend was.

 

Ondanks dat ik sommige mensen beter kende dan anderen heb ik iedereen dit jaar op een intens goede manier leren kennen. Een bestuursjaar is heel intens, maar een van de redenen dat ik dacht dat het wel goed ging komen was door de mensen. Vanaf het begin hadden we allemaal een klik. Sommige mensen waren bang voor de botsingen tussen Jasper en mij, want wij konden namelijk ruzie maken als een getrouwd stel. Dat kunnen we nog steeds trouwens, maar wel met heel veel waardering naar elkaar toe. Soms wil je elkaar even vermoorden, maar ik had eigenlijk altijd wel weer zin om de rest te zien. We spreken soms ook echt onnodig vaak af, maar blijven elkaar op een of andere manier heel veel te vertellen hebben. Samen kun je ook lekker zeuren over iedereen en zeuren over elkaar. We hebben alle vijf dan ook heel veel van elkaar en van de samenwerking met elkaar geleerd. Iedereen heeft zijn/haar eigen sterke punten en hierdoor worden situaties vanuit meerdere gezichtspunten bekeken.

We hebben allemaal tijdens dit jaar heel veel up’s en downs ervaren en het fijne hieraan was dat we allemaal de hele tijd voor elkaar klaar stonden. Wanneer er iets echt iets was en dit werd in de app gegooid dan stonden de rest allevier op de stoep wanneer dit nodig was (ja dit is echt gebeurd!!). Zo’n vriendschap willen we allemaal wel en ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik met deze mensen nog een paar maanden meerdere keren per week opgesloten in CREA mag zitten, of zes uur lang op een borrel mag staan.

Een bestuursjaar is super zwaar, maar daarnaast ook super leerzaam en je groeit enorm als persoon. Ik had dit jaar met mijn kechjes voor geen goud willen missen en heb daarom ook nog geen moment spijt gehad van deze keuze. Love you guys, tot zo (en ik wil jullie dit weekend dan ook echt even niet zien ga echt even weg ofzo..)

 

P.S. Mocht je zelf denken hmmm een bestuursjaartje lijkt mij heel leuk (correctie het IS heel erg leuk)! App mij even (:

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

Eén ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie