Translate ┬╗

Barcelona blues

Terwijl de meesten van jullie in Nederland zaten te klappertanden kon een deel van ons gewoon genieten van sangria in de zon! Het ELW had dit jaar alles wat je wil hebben om aan ons kikkerlandje te ontsnappen: heerlijk weer, goedkope cocktails, goed gezelschap en natuurlijke mooie feestjes!

Een deel van de groep was op donderdag al richting Spanje gegaan om maximaal te kunnen genieten van Barcelona. Dat betekent tapas, shoppen, las Ramblas, de Sagrada Familia.. AEGEE heeft alle kanten van deze metropool gezien! Een van de dingen die ik zelf het tofst om te doen vond was het scooters huren en op twee wielen de stad te verkennen. Het kan best eng zijn om tussen de wegpiraten door te zoeven, maar eenmaal op weg naar de bergen werd het gelukkig wat rustiger. Natuurlijk waren we halverwege alweer de helft van de groep kwijtgeraakt, maar dat mocht de pret niet drukken. Hoog boven de zee genoten we van het uitzicht en een kwaliteitslunch bestaande uit supermarktstokbrood en kruidenkaas. Dikke prima!

Ook zaterdagavond was een belevenis. Allereerst een restaurant waar de pizza (ten minste voor een deel..) heerlijk was met daarna het sexmuseum. De rondleiding van “Marilyn Monroe” was op z’n zachtst gezegd interessant, maar de cava vloeide rijkelijk en zeker het praktische gedeelte en de sexcartoons (inclusief hilarisch commentaar van Nadia) waren fabulous. Daarna was er de kans om te genieten van de beste en goedkoopste drank in Barca in ‘Ovella Negra’ (‘het zwarte schaap’ – sowieso een aanrader!) en konden vervolgens de sterren van de hemel gedanst worden in Razzmatazz.

Zondag was een beetje een uitbrakdag met nog een informatieve city tour van Katy, onze eigen AEGEE’er op locatie. Maandag was de laatste chilldag met het bestuur, en nu zitten we alweer een tijdje terug in het alledaagse ritme. En als ik nu weer eens door de regen fiets denk ik met weemoed terug aan Barcelona, waar de palmbomen er ook in de winter goed uitzien!

Borrels

Elke dinsdag avond borrelen wij met AEGEE-Amsterdam in de Brasil Bar. De borrel begint om 21:00 uur en gaat door tot 3 uur! De borrels zijn de plek waar alle AEGEE-Amsterdam leden samen komen en onder het genot van biertjes, wijntjes en shotjes tot laat in de avond door feesten.

page image
page image

Internationaal

Naast de activiteiten die AEGEE-Amsterdam allemaal organiseert is er binnen het AEGEE netwerk nog veel meer te beleven. AEGEE-Amsterdam is namelijk onderdeel van een groot Europees studenten netwerk, te vinden door heel Europa. Van AEGEE-Athene tot AEGEE-Helsinki, van AEGEE-Las Palmas tot AEGEE-St. Petersburg.

Introductieweken

Elk jaar organiseert AEGEE-Amsterdam voor de nieuwe leden een introductieperiode (zonder ontgroeningen en verplichtingen). In deze periode zul je vele nieuwe mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken. Twee en een halve week lang zul je kriskras door Amsterdam te gekke activiteiten, borrels en feesten meemaken.

page image
page image

Introductieweekend

Dit weekend vindt begin oktober plaats en is bedoeld voor zowel nieuwe als oude leden. Het is altijd enorm gezellig en iedereen leert elkaar kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles over AEGEE verteld en wordt pas goed duidelijk wat AEGEE jou allemaal te bieden heeft. Uiteraard is er elke avond een feestje en dat gaat meestal tot diep in de nacht door.

Activiteiten

AEGEE-Amsterdam telt 21 commissies en al deze commissies organiseren diverse activiteiten gedurende het jaar. Een kookworkshop, een kerstdiner, een feest, een skireis of een bezoek aan het museum, alles kan bij ons! Zie jij nog iets wat wij nog missen? Je kan je eigen commissie starten en samen met de nieuwe commissie activiteiten organiseren.

page image
page image

Nieuwe Vriendschappen

E├ęn ding is zeker bij AEGEE-Amsterdam, je gaat ontzettend veel nieuwe vrienden krijgen. Je gaat samen op reis, samen borrelen of samen strompelend naar huis na dat laatste shotje. Met je ware vrienden kun je ook een genootschap oprichten. Met je genootschap kun je activiteiten voor de vereniging organiseren om zo een roemruchte status te vergaren.


Uitschrijven

Uitschrijven dient voor 1 augustus te gebeuren. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar office@aegee-amsterdam.nl. Vermeld daarbij jouw voor en achternaam, de reden van uitschrijving, eventuele verbeterpunten voor AEGEE-Amsterdam en of je geïnteresseerd bent in een reünistenlidmaatschap. Binnen tien dagen ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail en is de uitschrijving definitief.

© AEGEE-Amsterdam 2021 | Created by WebCie